Un cutremur de magnitudinea 4,5 în Toscana, fără victime, provoacă panică în rândul populației

Un cutremur de magnitudinea 4,5 a zguduit luni zona Mugello, în Toscana, în apropiere de Florenţa, fără să se soldeze cu victime, dar a provocat panică în rândul populaţiei, care a ieşit în stradă, relatează AFP.

M.A., luni 09 decembrie 2019 , 15:21

Un cutremur de magnitudinea 4,5 în Toscana, fără victime, provoacă panică
Un cutremur de magnitudinea 4,5 a zguduit luni zona Mugello, în Toscana, în apropiere de Florenţa, fără să se soldeze cu victime, dar a provocat panică în rândul populaţiei, care a ieşit în stradă, relatează AFP.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

70 de seisme în doar câteva ore

Potrivit Institutului Naţional italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), această regiune a înregistrat de duminică seara aproximativ 70 de seisme, dintre care cel mai puternic cu o magnitudine de 4,5 luni, la ora locală 3.37 (4.37, ora României).

Potrivit poliţiei locale, intervenţii medicale solicitate erau motivate mai ales de crize de panică. Numeroşi locuitori ai acestei zone dens populate - aproximativ 64.000 de locuitori - au ieşit din casă în ploaie, pe jos, sau în maşină.

Luni dimineaţa, traficul feroviar pe axa nord-sud şi circulaţia trenurilor de mare viteză (TGV, Freccia Rossa) între Roma şi Milano, care trec prin Florenţa şi Bologna, a fost perturbată prin anulări şi întârzieri.

Citeste si: VIDEO | Străinii, impresionați de târgul de Crăciun din Sibiu: „Este la aceleși nivel cu Viena”

Citeste si: VIDEO | Explozie puternică la un hotel din Galați. Ce se știe despre victime

Citeste si: Finlanda are cel mai tânăr premier din lume

Nu s-au înregistrat victime

”Seismul a durat o vreme, mai ales primul. Produse au căzut de pe rafturi la supermarket, dar pentru moment nu sunt pagube, nici materiale şi nici umane”, a anunţat Filippo Carla Campa, primarul localităţii Vicchio.

Potrivit unui locuitor de le Barberino di Mugello, cu aproximativ 11.000 de locuitori, o localitate aflată în apropierea celebrului circuit de motocicletă Mugello, unii dintre vecinii săi au intrat în panică şi au încercat să iasă din clădire. ”Picturi cădeau de pe pereţi, bibliotecile la fel”, a declarat el pentru postul de ştiri Rai News 24.

Aproximativ 70 de solicitări de verificare a unor clădiri au fost adresate pompierilor, însă singurele edificii închise luni erau sediul Primăriei Barberino del Mugello şi o biserică din secolul al XVII-lea. Şcolile din regiune au fost închise ca măsură de precauţie.

Mugello a fost afectat în urmă cu exact 100 de ani, în 1919, de un cutremur soldat cu 100 de morţi.

Situată deasupra plăcilor euro-asiatică şi africană, care o împinge către Balcani, o parte a teritoriului Italiei prezintă un risc seismic mare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si