Un deputat PNL a depus un proiect de lege prin care angajatii din privat ar putea primi al 13-lea si al 14-lea salariu

Ion Stefan, deputat PNL, a depus la Camera Deputatilor un proiect de lege ce da posibilitatea salariatilor din mediul privat sa poata primi al 13-lea si chiar al 14-lea salariu, 20% din aceste cheltuieli urmand sa fie deduse din impozitul pe profit.

C.I.P., miercuri 06 septembrie 2017 , 16:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El a depus acest proiect in urma cu o zi. "Proiectul de lege a fost inregistrat la Camera Deputatilor si da posibilitatea salariatilor din mediul privat sa poata sa primeasca al 13-lea si al 14-lea salariu. Ne dorim alinierea la realitatea europeana. Asa cum sunt recompensati salariatii din companiile profitabile din Germania, Franta, Spania, Austria sau Italia, asa ar trebui sa se intample si in Romania. Exista o realitate si o discrepanta mare intre sistemul public si cel privat.", a declarat deputatul.

Ion Stefan a spus ca Statul ar putea sa obtina si profit in urma acestei miscari. "Prin aceasta propunere, bugetul de stat nu va fi vaduvit de anumite venituri, ci vor fi incasari suplimentare la buget prin impozitarea acestor salarii. Vor exista cheltuieli cu sanatatea, cheltuieli sociale, cheltuieli ce vor fi suportate de societati prin acordarea acestor venituri si adoptarea acestui proiect va avea un impact bugetar pozitiv. Prin acordarea acestor salarii, la bugetul de Stat se vor incasa peste 2 miliarde", a dezvaluit Ion Stefan.

Deputatul a propus ca al treisprezecelea salariu sa fie platit inainte de Craciun, iar cel de-al paisprezecelea sa fie dat inaintea concediului de odihna.

Urmeaza ca deputatii sa dezbata acest proiect si sa ia o hotarare in acest sens. 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si