Un designer român va crea veșmântul pe care Papa Francisc îl va purta la Șumuleu Ciuc

Cristina Sabău-Trifu, un designer din Satu Mare, va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc, din 1 iunie.

Petru Luca, vineri 19 aprilie 2019 , 09:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cristina Sabău-Trifu, un designer din Satu Mare, va crea veşmântul liturgic pe care Papa Francisc îl va purta la ceremonia de la Şumuleu Ciuc, din 1 iunie, din timpul vizitei sale apostolice în România, anunță agerpres.ro.

Pe veşmântul liturgic va fi reprezentată imaginea statuii Fecioarei Maria de la Catedrala din Şumuleu Ciuc, biserica Mânăstirii Franciscane şi logoul acestei vizite papale “Să mergem împreună”, anunță tvr.ro.

Citeste si: Un român în port popular a citit „Rugăciunea universală” la slujba de Florii ţinută de Papa Francisc la Vatican

Cristina Sabău-Trifu a declarat că a fost sunată la telefon de părintele franciscan să o roage să accepte această răspundere şi “i-am spus că este o onoare deosebită şi că sufleteşte mă simt pregătită”. Creatoarea va decora veșmântul cu desen pe pânză, broderii, cusături cu fir auriu sau aţă colorată. Cristina Sabău-Trifu a comandat deja materialul necesar, în Germania: fără fir de aur, din fibre naturale, amintește sursa citată. 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si