Un deţinut de la Penitenciarul Deva a fost confirmat cu coronavirus

Un deţinut de la Penitenciarul Deva a fost confirmat cu coronavirus, marţi, lui urmând să i se facă un nou test, pentru certitudine. De la încarcere, el a fost cazat separat de restul persoanelor private de libertate, iar poliţiştii de penitenciare care au interacţionat cu el au purtat permanent mască şi mănuşi, precizează ANP.

Author: K.B. marți 28 aprilie 2020 , 15:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis că, marţi, o persoană privată de libertate aflată în custodia Penitenciarului Deva a fost confirmată pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Citeste si: Trump se gândeşte să ceară reparaţii Chinei în contul pagubelor cauzate de covid-19 şi anunţă o ”anchetă serioasă”

"Pentru certitudine, se va proceda la o retestare, administraţia locului de deţinere implementând recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Precizăm că deţinutul confirmat pozitiv este asimptomatic şi, de la momentul încarcerării în Penitenciarul Deva, acesta a fost cazat separat de restul efectivului, conform metodologiei aplicate de sistemul penitenciar în acest context epidemiologic", a arătat ANP:

Poliţiştii de penitenciare care au interacţionat cu persoana privată de libertate confirmată au purtat, permanent, echipament de protecţie (mască, mănuşi).

Citeste si: PSD: Părinţii nu au cu cine să lase copiii acasă, şcolile fiind închise. Guvernul PNL trebuie sa ia măsuri

Conform sursei citate, preventiv, se intensifică activităţile de dezinfectare a spaţiilor.

În prezent, ancheta epidemiologică este în curs.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si