Un diplomat român a fost ucis în atacul terorist din Afganistan

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost grav rănit în urma atacului terorist care a avut loc în noaptea de luni spre marţi, la Kabul, în Afganistan

K.B., marți 03 septembrie 2019 , 20:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE - Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului.

Citeste si: Grupare care se ocupa cu traficul de persoane, destructurată la Timişoara; 11 persoane vor fi audiate

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe în urma atacului terorist comis la Kabul, Afganistan, soldat cu moartea unui reprezentant al misiunii diplomatice a României şi rănirea gravă a altui cetăţean român, anunţă Administraţia Prezidenţială.

El a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi i-a urat însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat. 

Citeste si: Opt copii ucişi în urma unui atac la o şcoală din China

În contextul atacului terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar. Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noștri. Transmitem sincere condoleanțe familiei victimei și recuperare rapidă persoanei rănite. Precizăm că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol. Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit. Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.

Citeste si: DREPT LA REPLICĂ: Serviciul de telecomunicații speciale

Citeste si: Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au bătut un tânăr, iar acesta a murit în urma rănilor

Citeste si: Două persoane, între care un electromecanic, electrocutate în Gara Craiova

Citeste si: VIDEO | Afacere cu rochii vintage. Hainele care au povești aduc profit

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si