Un elev a căzut de la etajul 2 al unei școli din Năsăud. Băiatul este în stare gravă

Un elev de 13 ani, de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud a căzut de la etajul doi al instituţiei de învăţământ printre balustrade. Băiatul este în stare gravă. A fost găsit inconştient de angajaţii şcolii care au sunat de urgență la 112.

G.B., miercuri 02 octombrie 2019 , 16:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit SAJ Bistriţa Năsăud, copilul ar fi căzut de la o înălţime de aproximativ 8 metri. Din câte se pare, copilul s-a dat pe balustradă, dar a alunecat în gol, arată fanatik.ro.

Băiatul este în stare gravă

„Este vorba despre un minor căzut de la înălţime, inconştient, la şcoala gimnazială Mihai Eminescu Năsaud, în vârstă de 13 ani. Afirmativ căzut prin balustrada scărilor, de la circa 8 metri, aproximativ etaj 2. Au fost alocate două echipaje SAJ – unul cu medic de la Bistriţa şi unul de la Nasăud şi un echipaj SMURD de la Năsăud”, a declarat managerul Serviciulului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa Năsăud, Annabella Muzsi.

Un elev a căzut de la etajul 2 al unei școli din Năsăud. Băiatul este în stare gravă

Citeste si: Ce a scris Gabriela Firea pe tortul pe care i l-a dăruit mamei ei: ”La mulți ani, Bola” FOTO

Ea a mai spus că a fost alertat şi elicopterul SMURD care urmează plece de la Jibou şi să aterizeze în scurt timp pe stadionul din oraşul Năsăud pentru a prelua copilul. Potrivit primelor informații, elevul a suferit mai multe traumatisme și a fost preluat, conștient, de un echipaj SMURD și transportat la spitalul din Năsăud. “Copilul este cu funcţii vitale, dar somnolent”, au spus medicii de pe salvare.

Un elev a căzut de la etajul 2 al unei școli din Năsăud

„M-a sunat doamna directoare, mi-a spus că era pauză, urmează să vadă unde era profesorul de serviciu. Din câte mi-a spus doamna directoare, copilul a încercat să se dea pe balustradă și a căzut. Din momentul în care copilul a intrat în curtea școlii, trebuie asigurate condiții: să nu cadă nimic peste ei, să nu se lovească, profesorii să fie între ei, trebuie organizat serviciul pe școală corespunzător și sunt direct răspunzători cei care aveau responsabilitatea respectivă. Ce să zicem? Noi nu putem da sancțiuni, că așa e statutul.

Un elev a căzut de la etajul 2 al unei școli din Năsăud. Băiatul este în stare gravă

Citeste si: O româncă le-a oferit polițiștilor servicii sexuale pentru a-l scăpa de pușcărie pe iubitul său

Toate sancțiunile se dau în forurile interioare conform Statutului Personalului Didactic. Fiind pauză, pe acel coridor trebuia să fie un profesor de serviciu. În momentul în care a văzut că s-a urcat pe balustradă să-l ia de acolo. Intrările se supraveghează, scările fiindcă se îmbulzesc și se îmbrâncesc, în curte trebuie să fie profesor de serviciu”, a spus și Camelia Tabără, inspector școlar general.

Citeste si: Două maşini şi un camion s-au ciocnit pe DN 13, cinci persoane fiind rănite; a fost solicitat elicopterul SMURD

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si