Un elev din Constanta a picat BAC-ul la Romana cu 2,50 si a facut contestatie, iar nota lui a devenit 9,50

Un elev din Constanta a obtinut nota 2,50 la Bacalaureat, la examenul de Limba si literatura romana si a decis sa faca o contestatie. In urma solutionarii contestatiilor, nota elevului a devenit 9,50.

Webeditor: C.I.P. Author: L. S. marți 10 iulie 2018 , 11:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Robert P. Basceanu din Constanta a ratat examenul maturitatii pe care l-a sustinut dupa ce a absolvit Colegiul National "Regina Maria", cand a obtinut nota 2,5 la examenul de Limba si literatura romana. Tanarul a facut contestatie, iar media lui finala a fost 9,56, una dintre cele mai mari medii din tara.

Pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) se poate vedea ca nota initiala s-a schimbat in urma contestatiei, in 9,5.

Sefa Inspectoratului Judetean Constanta, Zoia Bucovala, a fost intrebata cum comenteaza rasturnarea de situatie in ce priveste nota elevului Robert P. Basceanu, iar ea a declarat ca este vorba despre o simpla eroare si nu despre o greseala de corectare. “Este vorba despre stilul mai putin citet al profesorilor participanti la corectare, si nu despre o eroare in procesul de evaluare a lucrarii. Oricum, in toamna lucrarile mai sunt verificate o data, prin sondaj si absolventul respectiv ar mai fi avut o sansa, chiar daca nu ar fi formulat contestatie acum, din proprie initiativa”-

a afirmat inspectorul general Bucovala.

Potrivit unui comunicat de presa transmis luni de ISJ Constanta, dupa solutionarea celor 2.031 de contestatii depuse de absolventii constanteni, rata de promovare a celor care au sustinut probele examenului national de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie a crescut cu 2,13%.

“Dupa solutionarea contestatiilor, rata de promovabilitate la examenul national de bacalaureat a crescut de la 61,00% la 63,13%, pentru judetul Constanta. Astfel, 141 de note au ramas nemodificate, 1.362 de note au fost majorate, 528 de note au fost diminuate, iar din totalul de 746 de note care initial au fost evaluate sub 5,00, dupa contestatii, 167 au devenit mai mari sau egale cu 5,00”- se arata in comunicatul de presa al ISJ Constanta.

Sursa: Agerpres

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si