Un gardian de la penitenciarul Poarta Alba a fost batut crunt de detinuti pentru ca a intervenit sa aplaneze o rafuiala

Mai grav este faptul ca n-a avut cine sa-l salveze pe bietul angajat. Omul supraveghea singur peste 300 de detinuti.

Author: V.P. miercuri 29 noiembrie 2017 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

- In timpul orelor 9.30, cand efectuam serviciul de supraveghere la un numar de 323 de detinuti, a avut loc o altercatie spontana intre doua grupuri de detinuti. Erau dotati cu rangi, cu capete de bare de la capetele paturilor unde stau.

Gardianul din imagini a trecut prin momente cumplite ieri, cand a devenit chiar victima detinutilor pe care-i supraveghea. Supraveghea SINGUR peste 300 de puscariasi. In momentul in care a izbucnit scandalul violent, omul a intervenit... cu pretul vietii sale. Fiind singurul angajat pe sectie,  n-a avut cine sa-i sara in ajutor.

- Am intervenit, am luat ranga din mana unuia dintre ei, in momentul urmator am fost bruscat, tras din spate si lovit peste mana dreapta, nu am vazut cu ce, de alti 4-5 detinuti. Consider ca se intampla din cauza lipsei exagerate de personal.

Despre lipsa personalului din inchisori stiu prea bine superiorii victimei.

Gardianul a facut de-a lungul timpului mai multe sesizari, dar in zadar.  

- Ca sa-mi scoata ochii, au dat chipurile al doilea agent, dar de fapt e debutant care are o saptamana-doua de cand a terminat scoala si este folosit mai bine de 6 ore din zi la alte ocupatii.

Virgil Cirstea, pres. sindicat angajati penitenciare: in mod normal el ar fi trebuit sa fie repartizat pe o sectie pe care erau un  numar de 180 de detinuti, insa initial lucra cu 420 de detinuti.

Astfel de incidente violente ar avea loc deseori in penitenciarul poarta alba.

Surse din interior dar si liderii de sindicat sustin ca mai multi gardieni de la penitenciarul vedetelor ar fi fost supusi abuzurilor, dar totul este tinut secret. Nimic nu trece dincolo  de aceste porti.

GABRIEL BOTEZAN, PURT DE CUV PENITENCIARUL POARTA ALBA: Lipsa de cadre cu care ne confruntam de ceva timp este o problema a sistemului mai veche, dar in acelasi timp atat conducerea unitatilor penitenciare cat si conducerea Administratiei Nationale a Penitenaciarelor fac eforturi de a ocupa posturile vacante, Numai anul acesta au fost scoase la concurs aproximativ o mie de posturi.

Reprezentantii penitenciarului Poarta Alba sustin ca cei care au trecut concursurile ar urma sa fie angajati in perioada urmatoare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si