Autorităţile de la Vilnius au interzis tranzitul pe teritoriul lituanian al tuturor produselor supuse sancţiunilor Uniunii Europene. Este singura linie ferată din Rusia către exclava rusă Kaliningrd de la Marea Baltică care traversează Lituania, iar printre mărfurile interzise se numără cărbunele, metalele, materialele de construcţie şi echipamentele cu tehnologie avansată.

Citeste si: Ucraina are de îndeplinit șase condiții pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ce a stabilit Comisia Europeană

Buzhinski a afirmat că hotărârea Lituaniei este o amenințare la adresa securității Rusiei. Totodată, Dmitri Peskov a declarat că  “toată încrederea dintre Rusia și Occident s-a evaporat”.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”- wowbiz.ro

“Relațiile dintre Moscova și Vest nu vor mai reveni la nivelul anterior, deoarece nu vom mai avea niciodată încredere în asemenea parteneri. Va fi o criză de lungă durată”, conform Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

“Rusia nu se va opri să-și apere teritoriul”

“Rusia nu se va opri să-și apere teritoriul, altfel ne vor lua Kaliningradul”, a mai precizeat fostul oficial militar, la televiziunea rusă.

Citeste si: "Cel mai periculos loc din lume". Un mic orășel din țara NATO vecină cu Rusia, amenințată de Putin

Kaliningradul este un teritoriu rus care are graniţe doar cu Polonia şi Lituania, ambele membre ale NATO şi ale Uniunii Europene. În afară de transportul feroviar, mai dispune de o conductă de gaz din Rusia, care- ca şi calea ferată trece pe teritoriul lituanian.

Guvernatorul Kaliningradului a apreciat că interdicţia ar putea afecta până la jumătate din bunurile trimise în regiune. 

Citeste si: Klaus Iohannis, anunț despre proiectul Via Carpathia, "autostrada" care va lega Marea Baltică de Marea Neagră


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si