Înainte de a da spargerea, cei trei ucraineni verificau dacă proprietarii sunt acasă. Apoi după ce cădeau de comun acord că pot continua operațiunea, indivizii acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de alți vecini din bloc, relatează jurnaliștii de la  Gândul.

Citeste si: Patru bărbați, aflați la un pas de înec, salvați de polițiștii de frontieră

În noaptea de 1 spre 2 mai o femeie a sunat la numărul unic de urgență 112 și a raportat că la ușa unor vecini care nu se află în incinta locuinței se întâmplă ceva bănuitor, în condițiile în care aceasta a auzit zgomote bizare. Femeia a mai adăugat că prin vizorul ușii apartamentului ei nu se mai putea vedea aproape nimic, dar a reușit într-un fel să observe mai multe siluete ale unor indivizi care par să încerce să spargă yala ușii.

Un grup de refugiați din Ucraina a fost prins în flagrant când spărgeau un apartament din Capitală

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Citeste si: Un român s-a dat drept polițist și a tâlhărit o refugiată ucraineană în Spania

La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipe ale Secției 12 de Poliție, iar în apropierea scării indicate de femeia care a făcut reclamația a fost descoperit un bărbat care nu știa să vorbească limba română. Persoana în cauză se pare că ar fi fost un anume Roman Hurin, care, la cererea polițiștilor bucureșteni, a prezentat un pașaport ucrainean.

Cei trei ucraineni ar fi hoți cu experiență

La etajul 4 al blocului de locuințe din Sectorul 3 al Capitalei, ascunși în camera ghenei, oamenii legii au mai găsit alți doi cetățeni ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel. Cei doi suspecți aveau cu ei o borsetă în care au fost depistate mai multe instrumente nesesare spargerii ușilor, printre care și o așa numită „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai ce o puseseră în funcțiune.

Citeste si: Klaus Iohannis cere noi sancțiuni pentru Rusia. "Presiunea trebuie să se intensifice pentru ca invazia să înceteze"

Conduși de către polițiști la audieri, ucrainenii Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au refuzat să dea declarații. Pe de altă parte, cel de al treilea suspect, Roman Hurin le-a spus polițiștilor că nu s-a întâmplat nimic, negând comiterea faptei. Surse apropiate din anchetă au mărturisit, pentru jurnaliștii de la Gândul, că cei trei ucraineni ar fi hoți cu experiență, care au dat lovituri și în alte țări din Europa.

Citeste si: Trei cetățeni afgani au încercat să intre fraudulos în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si