Un japonez în vârstă de 112 ani, declarat cel mai vârstnic bărbat din lume

Un japonez în vârstă de 112 ani a devenit cel mai vârstnic bărbat din lume, a certificat Guinness World Records. Secretul longevităţii sale este "să-ţi păstrezi zâmbetul", a declarat el, citat de AFP.

M.A., joi 13 februarie 2020 , 11:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Chitetsu Watanabe s-a născut pe 5 martie 1907, la Niigata, în nord-vestul Japoniei. El a primit oficial titlul Guinness, miercuri, la centrul de îngrijiri din oraşul natal. 

Precedentul record era deţinut de Masazo Nonaka, un alt japnez, care a decedat luna trecută, la vârsta de 112 ani şi 266 de zile. â

Watanabe, care are cinci copii, a declarat că secretul longevităţii sale este "să nu te enervezi şi să-ţi păstrezi zâmbetul". 

El a recunoscut un mic păcat - dulciurile precum budinca de caramel - dar, în mod vizibil, acest lucru nu-i face rău. 

Citeste si: Locuința medicului Mircea Beuran este percheziționată de procurori

Decanul actual al umanităţii este o japineză, Kane Tanaka, care a împlinit luna trecută 117 ani. 

Citeste si: Imagini cutremurătoare din clinica dentară în care un copil de 4 ani a intrat în comă și a murit după o anestezie! Un alt micuț, leșinat în brațele părinților după o intervenție

Japonia are cea mai ridicată speranţă de viaţă din lume: peste 70.000 de centenari trăiesc în ţară, la o populaţie totală de aproximativ 126 de milioane de locuitori, aflată în declin demografic major. 

Citeste si: Femeie moartă după 16 ore de așteptare și chin, într-un spital plin de medici. Mărturia cutremurătoare a fiului pacientei: „A murit pe un scaun”

Recordul mondial absolut de longevitate masculină este cel al unui alt japonez, decedat în 2013, la puţin timp după ce a împlinit 116 ani, Jiroemon Kimura.

Potrivit Guinness, recordul oficial de longevitate, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, rămâne al francezei Jeanne Calment, decedată în 199, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si