Un loc de parcare la 10 masini - statistica ce pune Bucurestiul pe harta rusinii! Ce solutii are Primaria!

Statistic, un loc de parcare in capitala se imparte la 10 masini. in aceste conditii, ce sa ne miram ca prima banda a bulevardelor este ocupata de autoturisme, iar trotuarele si spatiile verzi se transforma si ele in parcari.

Author: G. S. joi 12 aprilie 2018 , 19:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Mai degraba gasesti un ac in carul cu fan decat un loc de parcare in Bucuresti.  Pentru cele 2 milioane de masini din capitala sunt disponibile doar 200 de mii de locuri de parcare. Adica un loc la zece autoturisme. 
 
 
Angajatii din parcari ridica descurajati din umeri iar soferii nu mai au alternativa decat sa isi inghesuie masinile pe trotuare, spatii verzi sau chiar pe trecerile pentru pietoni. Chiar cu riscul unor amenzi.
 
Solutii ar fi, sustin autoritatile locale. Una dintre ele: constructia unor parcari la intrarile in Bucuresti. Primaria capitalei vrea sa faca 5. 
 
Adica un loc de parcare va costa 30 de mii de euro, cam cat o garsoniera in Bucuresti. Oricum, solutia municipalitatii nu va acoperi nevoile de parcare ale capitalei, dar ii va ajuta pe cei care vin din afara orasului, care vor avea unde sa isi lase masinile si sa plece mai departe
cu mijloacele de transport in comun. Asta ar insemna si o gura de oxigen pentru traficul din capitala. Singura problema ar fi ca toate aceste parcari pe care municipalitatea vrea sa le contruiasca vor avea o capacitate totala de cateva sute de locuri, mult prea putin pentru sutele de mii de masini care intra in fiecare zi in Bucuresti.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si