Un preşedinte de asociaţie care locuiește în cartierul Avantgarden Tractorul, din municipiul Braşov a făcut publică situaţia ciudată în care se află strada Emanoil Bernfeld care a fost achiziționată de o persoană fizică. În prezent, accesul pe strada cu pricina este blocat, aceasta fiind neutilizabilă, neiluminată şi presărată cu câini vagabonzi, a informat Valentin Adi Tronaru, citat de publicația  Bună Ziua Brașov.

Tot incidentul bizar a început cu confiscarea unui teren de către ANAF, pe care mai apoi instituţia l-a scos la licitaţie, în data de 21 decembrie 2021.

Mai exact, este vorba de 5.850,8 metri pătraţi, care includ sectorul străzii Emanoil Bernfeld, cuprins între strada Ioan V. Socec şi strada Ştefan Baciu, de aproximativ 150-200 metri. Preţul de vânzare a fost de circa 490.000 de lei. Terenul respectiv îi aparţinuse lui Lucian Ion Nilă, fostul proprietar al magazinelor Hard Discount.

Cel care a ajuns proprietar de stradă în municipiul Braşov este omul de afaceri Ede Erdely, care cu ani în urmă a cumpărat activele societăţii Rulmentul SA, după ce aceasta a intrat în faliment.

Citeste si: Un marinar a fost înjunghiat în Portul Constanța

Administrația locală nu a participat la licitaţie

„A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitaţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului”, a precizat Valentin Adi Tronaru, președinte al unei asociații de locatari din zonă. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Un locuitor din Brașov a cumpărat o stradă întreagă din oraș. Acum primăria se chinuie să o recupereze

Citeste si: Percheziții în județele Arad, Timiș și Bihor într-un dosar de contrabandă cu țigări

„Am cumpărat pentru că se învecinează cu noi, iar dacă lua altcineva putea să facă orice altceva. Pot să îl amenajez eu, pot să îl donez Primăriei, pot să îl amenajez cu ceilalţi proprietari din zonă”, a mărturisit omul de afaceri Ede Erdely pentru publicația BizBrasov.ro.

Citeste si: Persoanele nevaccinate vor avea acces în supermarketurile din mall. Măsurile au intrat în vigoare duminică noapte

Primăria se chinuie acum să recupereze strada

Incredibil este faptul că societatea civilă a solicitat printr-o petiţie online ca primăria să participe la licitaţie, dar oficialităţile nu s-au sesizat. În prezent, edilul Braşovului, Allen Coliban, declară că municipalitatea e dispusă să depună o ofertă pentru achiziţionare străzii Emanoil Bernfeld, dar în limita maximă a evaluării realizate de autoritatea locală. Edilul spune că achiziţionarea terenului a fost un gest speculativ, deoarece nicio persoană fizică nu are ce face cu o stradă.

„Din păcate, cu caracter speculativ, un investitor privat a mers cu valoarea licitată şi a încheiat această achiziţie. Există mai multe proceduri juridice pe care le avem în calcul. Vom avea o discuţie cu noul proprietar, pentru a vedea care sunt pretenţiile sale. De asemenea, avem şi posibilitatea exproprierii pe cazul de utilitate publică la valoarea rezultată din evaluare, undeva la un sfert, o treime din preţul solicitat la licitaţie”, a afirmat primarul.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pe două pahare de șampanie la Disneyland? „O fi șampanie din aia bună cu aur. Chiar dacă e scump, aia e.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Charlotte Dujardin, primele declarații după ce a fost acuzată că abuzează caii: "Îmi cer scuze sincer pentru comportamentul meu"- radioimpuls.ro

De asemenea, Coliban a anunţat că va verifica de ce iniţiatorii petiţiei către autorităţile locale nu au primit niciun răspus. 

Citeste si: Informații de ultim moment din cazul studenților uciși la Iași. S-a aflat rezultatul ADN al criminalului răspunzător de dubla crimă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si