Un măcelar din Ploiești e un erou necunoscut pentru mulți dintre noi! A salvat sute de vieți și a donat peste 100 de litri de sânge

Florin Munteanu este un ploieștean de 42 de ani, care are o grupă rară de sânge, așa că sângele lui este extrem de prețios.

C.L., duminică 28 aprilie 2019 , 08:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Florin Munteanu este un măcelar, care de 16 ani este donator constant la Centrul de Transfuzii din Ploiești. Are grupa AB4 RH negativ, o combinație extrem de rară, pe care o are mai puțin de 1% din populația României.

În cei 16 ani de când Florin Munteanu este donator acesta a donat peste 100 de litri de sânge.

”Bună ziua! Vă rog, ajutați-mă, fratele meu e grav bolnav și, ca să scape, trebuie să facă un transplant de ficat. Avem nevoie de sânge, are grupa AB4 cu RH negativ, exact ca dumneavoastră. Vă rog, nu ne lăsați!”, astfel de mesaje primește mereu Florin Munteanu, pentru că este înscris în rețeaua donatorilor rari, scrie observatorulph.ro

În urmă cu ani, Florin Munteanu a fost primul ploieștean trimis de reprezentanții Centrului de Transfuzii din oraș  la Spitalul Fundeni pentru a dona prin procedura de afereză.

Citeste si: Ce spune doctorul Radu Zamfir directorul ANT, despre programul național de transplant

Citeste si: A fost concepută cu ajutorul unui donator de spermă, iar când și-a cunoscut tatăl s-a întâmplat ceva FABULOS

Florin nu știa ce înseamnă asta și nici nu a întrebat ce se va întâmpla cu el. A urcat în mașină pentru că știa că un bolnav de leucemie are nevoie de sângele lui. Iar donarea prin procedura de afereză este însă mai complicată. Donatorul trebuie să stea conectat la o mașinărie între 40 de minute și o oră. ”Înseamnă să stai cu acul în venă 40 de minute. Mașinăria ia sangele, îl prelucrează în timp ce donatorul este conectat la aparat, trage în pungă pentru pacient plasmă și trombocite și returnează globulele roșii donatorului. Senzația la retur nu este plăcută”, explică directorul centrului ploieștean.

Iar, de atunci, măcelarul Florin Munteanu a făcut de numeroase ori drumul la Spitalul Fundeni pentru a mai salva o viață!

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si