Michael Lerner, o legendă a Hollywood-ului despre care puțină lume știa că are origini româneşti, dobândise un nivel ridicat de notorietate după nominalizarea la Oscar în 1992 pentru rolul jucat în "Barton Fink", alături de John Tuturro. 

Citește și: Doliu în lumea muzicii. Celebrul chitarist al formației ABBA s-a stins din viață

Michael Lerner,  o figură familiară spectatorilor care mergeau la cinematograf în anii 1990, a jucat în producții precum "Newsies", "Black Check", "No Escape" şi "Celebrity".

El este cunoscut și din filme precum "Elf", "Godzilla", "X-Men: Days of Future Past" sau "Poștașul sună întotdeauna de două ori".

Cine a fost Michael Lerner  

Printre rolurile notabile ale lui Michael Lerner  se remarcă cele din filme precum "The Candidate",, "Eight Men Out" şi "Harlem Nights".

Citește și: VIDEO- S-a dezvăluit cauza morții celebrului rapper Coolio, cunoscut pentru melodia „Gangsta’s Paradise”

Michael Lerner a interpretat și roluri secundare în seriale precum "M*A*S*H", "The Rockford Files", "Starsky & Hutch", "Hill Street Blues".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Michael Lerner

Născut pe 22 iunie 1941 în Brooklyn, Michael Lerner a început să ia cursuri de actorie la American Conservatory Theater din San Francisco la sfârşitul anilor 1960.

Actorul american cu origini româno-evreieşti şi-a construit o carieră solidă de actor în anii 1970 şi 1980.

În rolul pentru care a fost nominalizat la Oscar, Michael Lerner l-a interpretat pe mogulul din industria cinematografică Jack Lipnick, şeful insistent al scenaristului Barton Fink, interpretat de John Turturro, iar rolul său a fost considerat un element principal ce a contribuit la tonul uneori

tăios, alteori scandalos al filmului.

Michael Lerner

Interpretarea lui este considerată o piatră de hotar de către fanii înfocaţi ai fraţilor Coen. Ulterior, Michael Lerner a colaborat din nou cu Joel şi Ethan Coen la "A Serious Man" din 2009, o comedie existenţialistă în care a avut însă un rol mic.

După intrarea în noul secol, Michael Lerner a continuat să joace cu regularitate şi s-a remarcat în pelicule precum comedia "Elf" (2003), filmul cu supereroi "X-Men: Days of Future Past" (2014) şi comedia cu accente dramatice "Ashby" (2015). 

Vestea morții lui Michael Lerner a fost dată de nepotul său, actorul Sam Lerner, printr-o postare pe Instagram. 

Potrivit postării lui Sam, Michael Lerner a murit sâmbătă, 8 aprilie 2023, dar deocamdată nu au fost dezvăluite alte detalii despre cauzele și contextul decesului.

Nepotul a împărtășit fotografii cu actorul veteran pe Instagram, cu legenda: „Am pierdut o legendă aseară. Este greu de exprimat în cuvinte cât de strălucit a fost unchiul meu Michael și cât de influent a fost pentru mine. Poveștile lui m-au inspirat întotdeauna și m-a făcut să mă îndrăgostesc de actorie.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si