Un medic german vrea să-i învie pe oameni. Primii 10 voluntari au fost îmbălsămați prin înghețare

Un medic german care s-a luptat ani de zile pentru descoperirea unui leac pentru cancer a trecut la o altă variantă de prelungire a vieții. El le propune oamenilor să accepte conservarea prin îngheț după moarte, în speranța că vor fi readuși la viață când știința va fi destul de evoluată pentru asta.

Author: Sorin Negru miercuri 08 februarie 2023 , 01:07

Medicul german care vrea să-i învie pe oameni

Medicul german care vrea să-i învie pe oameni

[Sursa foto: Captură YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania înființată de medicul din Berlin se numește Tomorrow Biostasis și se concentrează pe crioconservarea umană în speranța că în cele din urmă știința va putea inversa moartea.

Citește și: Moartea subită a unei tinere de 19 ani care "a căzut din pat" și s-a lovit la cap

Emil Kendziorra și medicii cu care el lucrează au păstrat deja în laborator cadavrele a 10 oameni decedați care au fost de acord să își doneze corpurile după moarte.

Lista de așteptare se pare că are deja sute de doritori din Europa.

Medicul german propune crioconservarea sau metoda îmbălsămării prin înghețare 

Ce este crioconservarea și cum funcționează

Azotul lichid este ingredientul principal folosit de medicii germani pentru a asigura crioconservarea, potrivit Yahoo News.

Sub numele de criogenie sau crioconservare se înțelege metoda îmbălsămării prin înghețare, fie la minus 79 de grade, cu ajutorul zăpezii carbonice, fie la minus 196 grade, cu ajutorul azotului lichid.

Citește și: VIDEO| Cel mai mare cutremur din lume. Unde a fost și ce magnitudine a avut?

Este o metodă folosită în ultimul timp, în special în SUA unde s-au și creat locuri speciale, așa-numitele cryotoriums pentru depozitarea, în recipiente speciale, a corpurilor neînsuflețite înghețate.

Scopul medicului german: păstrarea clienților în stare perfectă de funcționare

Lista de așteptare pentru Tomorrow Biostasis, un startup de crioconservare cu sediul în Germania, este de sute, potrivit fondatorului ei. Ceea ce urmează este adevărata problemă.

Citeste si: Care a fost ultima dorință a unui român închis pentru două infracțiuni. Tânărul de 26 de ani fost găsit fără suflare în patul celulei sale din Italia- kanald.ro

Citeste si: Mesajul Deei Maxer, după ce s-a zvonit că are deja o altă relație- wowbiz.ro

Potrivit unui raport de la Tech.Eu, „ambulanța de rezervă” a companiei a fost deja ocupată, cofondatorul Emil Kendziorra lucrând pentru a lansa prima companie de criogenie din Europa (există câteva de acest fel în Statele Unite).

Scopul lui Kendziorra: de îndată ce cineva moare, Tomorrow Biostasis răspunde imediat pentru a menține corpul și creierul persoanei într-o stare de stază.

Apoi, odată ce progresele științiifice viitoare se materializează, compania va trata și inversa cauza inițială a morții persoanei și o va aduce înapoi "din morți" pentru a se bucura de o prelungire a vieții.

Cine sunt clienții criogeniei: tineri de peste 35 de ani cu joburi în tehnologie 

Acesta este planul, doar în practică lucrurile sunt mai complicate, potrivit site-ului Popular Mechanics.

Kendziorra spune că compania sa are „aproximativ 10 persoane” deja crioconservate în scopuri de training și alte sute pe lista de așteptare.

Clientela tipică a companiei are în medie 36 de ani și lucrează în tehnologie sau în domenii conexe.

Mulți dintre acești oameni își doresc doar creierul păstrat, gândindu-se că eul lor viitor ar putea prefera un nou corp imprimat 3D... sau poate o viață fără niciun corp.

Medicul Emil Kendziorra 

Medicul Emil Kendziorra 

[Sursa foto: Instagram]

Unde sunt depozitate corpurile care așteaptă învierea

Când cadavrele sunt transportate la Rafz, Elveția, pentru depozitare pe termen lung la Fundația Europeană pentru Biostază – procesul este considerat din punct de vedere tehnic o donație de corp științific, pentru a fi legal.

Citeste si: Veste incredibilă pentru mămicile din România! Cine poate beneficia de 2.000 de lei, sub formă de voucher!- kfetele.ro

Citeste si: „Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența substanțelor interzise și a alcoolului- radioimpuls.ro

Corpurile se răcesc la -196 de grade Celsius și sunt plasate într-un rezervor izolat cu azot lichid pentru a bloca deteriorarea celulelor.

Semne de întrebare cu privire la revenirea la viață

Așteptarea progresului medical până la punctul în care se poate inversa ceea ce ți-a cauzat moartea nu este singurul obstacol în întregul concept de crioconservare.

Există și mica-mare problemă că nimeni nu știe cum să reînvie un om crioconservat mort.

Desigur, pot îngheța creierul pentru a-i păstra celulele și țesuturile, dar readucerea la viață a unui creier mort anterior cu funcții și amintiri trainice nu este încă un lucru realizabil în lumea noastră.

Și acestea sunt doar marile întrebări. Există, de asemenea, o mulțime de probleme mai mici, cum ar fi cine ia decizia cu privire la renaștere, pentru că pacientul nu mai poate să își expună voința la momentul potrivit.

Dar o promisiune de revenire la viață tot este mai bună decât nimic și, momentan, costă doar 30 de euro pe lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si