Un neurochirurg renumit, premiat de Colegiul Medicilor pentru intreaga activitate, acuzat ca lua spaga si pentru el si pentru anestezist

Medicul neurochirurg Victor Dimov, de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, a fost trimis in judecata. Procurorii il acuza pe acesta de luare de mita si trafic de influenta.

A.S., miercuri 21 septembrie 2016 , 12:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Medicul neurochirurg Victor Dimov, colaborator la Spitalul de Neurochirurgie, pensionar, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă după ce, spun anchetatorii, ar fi fost prins în flagrant luând mită de la ruda unui pacient. Dosarul său a intrat deja în procedura camerei preliminarii, urmând a fi judecat de către Tribunalul Iaşi. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori în cazul neurochirurgului, fapta acestuia ar fi fost comisă în această vară, mai exact pe 18 iulie. Procurorii spun că medicul colaborator de la „Neuro“ ar fi cerut pacientului S.I. suma de 1.000 de lei pentru sine şi alţi 200 de lei pentru un anestezist din cadrul unităţii sanitare în schimbul unei intervenţii chirurgicale. Procurorii au mai reţinut în actul de acuzare că Victor Dimov i-ar fi dat de înţeles pacientului că are influenţă asupra anestezistului şi că îl va determina pe acesta să îşi exercite atribuţiile de serviciu, din acest motiv fiind reţinută şi infracţiunea de trafic de influenţă. „În data de 20.07.2016, în condiţii de flagrant, a primit suma de 1.200 de lei, dând de înţeles că deja a dat 200 de lei anestezistului pentru faptul că participase la intervenţia chirurgicală“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Din răspunsul acestora reiese că medicul ar fi efectuat intervenţia chirurgicală, însă nu sunt precizate informaţii referitoare la o eventuală condiţionare a actului medical, scrie ziarul Adevarul.
Victor Dimov este considerat în lumea medicală unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Iaşi. În decembrie 2013, Victor Dimov a fost recompensat de Colegiul Medicilor cu diplomă pentru întreaga activitate.
El se afla in prezent sub control judiciar.

Medicul neurochirurg Victor Dimov, colaborator la Spitalul de Neurochirurgie, pensionar, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă după ce, spun anchetatorii, ar fi fost prins în flagrant luând mită de la ruda unui pacient. Dosarul său a intrat deja în procedura camerei preliminarii, urmând a fi judecat de către Tribunalul Iaşi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori în cazul neurochirurgului, fapta acestuia ar fi fost comisă în această vară, mai exact pe 18 iulie. Procurorii spun că medicul colaborator de la „Neuro“ ar fi cerut pacientului S.I. suma de 1.000 de lei pentru sine şi alţi 200 de lei pentru un anestezist din cadrul unităţii sanitare în schimbul unei intervenţii chirurgicale. Procurorii au mai reţinut în actul de acuzare că Victor Dimov i-ar fi dat de înţeles pacientului că are influenţă asupra anestezistului şi că îl va determina pe acesta să îşi exercite atribuţiile de serviciu, din acest motiv fiind reţinută şi infracţiunea de trafic de influenţă.

„În data de 20.07.2016, în condiţii de flagrant, a primit suma de 1.200 de lei, dând de înţeles că deja a dat 200 de lei anestezistului pentru faptul că participase la intervenţia chirurgicală“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. Din răspunsul acestora reiese că medicul ar fi efectuat intervenţia chirurgicală, însă nu sunt precizate informaţii referitoare la o eventuală condiţionare a actului medical, scrie ziarul Adevarul.

Victor Dimov este considerat în lumea medicală unul dintre cei mai buni neurochirurgi din Iaşi. În decembrie 2013, Victor Dimov a fost recompensat de Colegiul Medicilor cu diplomă pentru întreaga activitate.  El se afla in prezent sub control judiciar.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si