Un nou caz de sclavie in Italia! Mai multi muncitori romani erau obligati sa munceasca 11 ore pe zi pentru un salariu de nimic

In spatiul public au aparut informatii privind un grup de romani exploatati in zona Toscana-Veneto.

M.C.B., joi 13 septembrie 2018 , 15:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat ca ambasadorul Romaniei in Italia, George Bologan, se va deplasa de urgenţa in zona pentru a verifica informatiile.

Doi cetateni romani stabiliti in Italia au fost arestati impreuna cu un cetatean italian, fiind acuzati de asociere criminala, intermediere ilegala a fortei de munca si angajare ilegala agravata de violenta, amenintare si maltratare.

Acestia sunt acuzati ca aduceau muncitori din Romania si Albania pe care ii exploatau pe campurile si in livezile din nordul Italiei, obligandu-i sa lucreze pana la 11 ore pe zi, de multe ori fara contract de munca, fara nicio asigurare in caz de accidente, pentru o plata de 4-5 euro pe ora, scrie presa italiana citata de Rotalianul.com.

Gaetano Pasetto, 48 ani din San Bonifacio (Verona), Mihai Atanasoaei, 45 anni, roman rezident la Dicomano (Florenta) si Neculai Dudau, 63 ani, roman stabilit la Solesino (Padova) sunt cei trei arestati, care, prin intermediul unor cooperative de plasare a fortei de munca, se ocupau cu recrutarea muncitorilor si exploatarea lor in sectorul agricol si pe santiere, in constructii.

Sursa: libertatea.ro 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si