UPDATE: Un al treilea cutremur s-a produs duminică  în zona seismică Vrancea, având o magnitudine de 3,6, conform datelor revizuite furnizate de INFP. Magnitudinea anunţată iniţial era de 3,2.

Epicentrul a fost situat în  judetul Buzau, la o adâncime de 140 de kilometri.

Seismul a avut loc la ora 17:46:33 fiind cel de-al treilea duminică, după cutremurul cu magnitudine 5,8, produs la 3:38, şi după cel de 3,2, de la ora 5:48.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit, duminică dimineaţă, seismul produs în România la magnitudinea de 5,8 pe scara Richter. Cutremurul a avut loc în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, la o adâncime de 200 de kilometri. Seismul a fost resimţit şi în Capitală.

Directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului este de părere că apariţia unui astfel de seism pe teritoriul ţării noastre ar trebuie să ne bucure, în niciun caz să ne îngrijoreze.

”E un cutremur moderat, este normal pentru zona Vrancea, se produc astfel de cutremure la un interval de câţiva ani. Acest cutremur are un efect benefic pentru că a eliberat energia acumulată. Anul acesta a fost o activitata slabă în Vrancea. A apărut ca o eliberare la aceasta energie”, a explicat Mircea Radulian la Digi 24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si