Un nou exercitiu pentru verificarea functionarii sistemelor de alarmare a populatiei in caz de dezastre are loc astazi

Un nou exercitiu de alarmare a populatiei are loc miercuri, in intreaga tara, avand ca scop testarea si verificarea sistemului de instiintare, avertizare si alarmare in situatii de protectie civila. In intervalul orar 10.00 – 11.00, vor fi actionate sirenele de alarmare publica existente in toate judetele.

miercuri 04 octombrie 2017 , 08:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit IGSU, intre orele 10.00 si 11.00 in toate judetele tarii vor avea loc exercitii pentru verificarea functionarii mijloacelor de alarmare a populatiei, astfel incat sa fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare si alarmare, precum si pentru pregatirea continua a autoritatilor administratiei publice locale. Astfel de exercitii se desfasoara, incepand din luna august, in prima zi de miercuri a fiecarei luni.

In Capitala exista 390 de sirene in evidente (337 electrice si 53 electronice). Din acestea, doar 102 sunt centralizate si pot fi actionate de catre Inspectoratul pentru

Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov. La exercitiul din luna septembrie, din cele 102, doar 56 au functionat.

In ceea ce priveste judetul Ilfov, acesta are in evidente 75 de sirene (58 electrice si 17 electronice). Dintre aestea, doar 10 sunt centralizate si pot fi actionate de catre ISU Bucuresti-Ilfov. La exercitiul din luna septembrie, din cele 10 sirene centralizate, numai patru au functionat.

Cele mai des intalnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice sunt inundatiile, cand este semnalata iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

Sursa: News.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si