Un nou incendiu "Maria Fire", în sudul Californiei, devastat de alte 12 incendii

Un nou incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în comitatul Ventura, în statul California, unde mii de pompieri luptă deja de mai multe zile împotriva a 12 incendii, relatează AFP.

A.N.C, vineri 01 noiembrie 2019 , 16:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

"Maria Fire", care a izbucnit joi noaptea târziu, ameninţă două orăşele agricole, a antrenat evacuarea a peste 7.000 de persoane şi a devastat 2.000 de hectare, potrivit pompierilor din acest comitat situat în sudul statului, în regiunea Los Angeles.

În aceeaşi regiune, pompieri luptă împotriva altor două incendii - "Hillside Fire" la San Bernardino şi "46 Fire" în comitatul Riverside -, susţinuţi de importante mijloace aeriene.

Citeste si: Vremea 2 noiembrie 2019: Temperaturi neașteptat de calde sâmbătă

Citeste si: Sărbătoare mare pentru credincioși la început de noiembrie: „Moșii de toamnă". Vezi care este rugăciunea pe care trebuie să o spui pentru sufletele celor morți

Citeste si: Gestul neașteptat făcut de o mireasă: Și-a ridicat rochia și a șocat pe toată lumea

În multe cazuri, cartiere întregi au fost evacuate ca măsură preventivă, o strategie care a dat roade până în prezent, întrucât niciun mort nu a fost înregistrat, în pofida miilor de hectare şi zecilor de clădiri devorate de flăcări.

Sezonul incendiilor face ravagii cu regularitate în California, însă frecvenţa lor s-a intensificat sensibil în ultimii ani.

În acest stat a avut loc, în 2018, "Camp Fire", unul dintre incendiile cele mai sângeroase din istoria sa, soldat cu 86 de morţi şi zeci de mii de deplasaţi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si