Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

Înainte de-a face o achiziție online, clienții apelează la căutarea produsului - care este de multe ori fără brand, iar produsele găsite adesea nu se pot cumpăra. În consecință, ei obțin rezultate pentru diverse mărci și retaileri, îndreptându-se în direcția unei comenzi online.

Author: Mircea Pop miercuri 08 decembrie 2021 , 16:32

Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dar cum rămâne cu toate momentele în care persoana nu știe ce vrea și de unde să cumpere un produs? Aici intervine oportunitatea de a descoperi, iar platformele de comerț social încep să umple golul.

Potrivit unui studiu internațional realizat de Deloitte, 40% dintre adulții de peste 25 de ani folosesc rețelele de socializare ca sursă de inspirație în alegerea mobilierului- iar milenialii sunt un exemplu în acest sens, deoarece peste 60% dintre

ei caută în social media sfaturi pentru decorarea casei și îmbunătățirea locuinței.

Platformele online se străduiesc în mod constant să creeze o experiență de cumpărare distractivă, interactivă și socială- la fel cum o face un centru comercial fizic, în care vitrinele, de exemplu, au un rol important.

Biano Studio – shopping social pentru segmentul home & deco

Pentru cumpărăturile online home & deco, obstacolele sunt și mai ample, deoarece mobila este una dintre cele mai dificile categorii de produse pe care le poți achiziționa.

Citeste si: Cum să alegem corect plintele și glafurile pentru casa noastră

Nu este vorba doar despre incertitudinea caracteristicilor individuale ale produsului, ci există și dificultatea de a ghici dacă piesele de mobilier se potrivesc sau dacă au suficient loc împreună. Din acest motiv, potrivit studiilor, pe parcursul ultimelor 12 luni, procentul persoanelor care fac cercetări înainte de a cumpăra mobilă online a crescut cu 50%.

După ce a identificat nevoia clienților de a primi confirmare sau de a găsi inspirație (de la an la an, cu 13% mai multe persoane folosesc rețelele de socializare atunci când achiziționează produse online pentru casă și decor), motorul de căutare online home & deco Biano a decis să vină în ajutor și să ofere o experiență de cumpărare mai bună și mai plăcută- prin Biano Studio.

Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

Biano Studio este un instrument foarte ușor de folosit, rapid și intuitiv, care poate ajuta la crearea de designuri 2D pentru locuință, chiar pe platformele locale Biano. Acestea se realizează într-o manieră facilă, selectând produsele favorite și aranjându-le după bunul plac. Odată salvat modelul, poate fi distribuit în comunitatea Biano Studio, dar și în social media. 

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Sfaturi utile pentru decorarea interioara a casei

Cum poate fi folosit Biano Studio pentru achizițiile home & deco

Tehnologia din spatele acestui concept vine în sprijinul cumpărătorilor și are grijă de nevoile din segmentul home & deco, fiind intuitivă și făcând posibilă realizarea amenajărilor interioare cu doar câteva click-uri. Clienții trebuie să acceseze https://studio.biano.ro și să selecteze opțiunea „Adaugă un produs în Studio”. Ei vor alege mai apoi un anumit produs sau articole complementare, prin instrumentul suplimentar „Completează aspectul”.

Schițele pot fi distribuite în fluxul comunității Biano Studio sau pe conturile personale de pe rețelele sociale- în același timp, fiecare utilizator se inspiră din modelele create de utilizatorii Biano Studio: https://bit.ly/biano_studio_romania

Desigur, toate produsele folosite pentru a crea un design în Biano Studio sunt disponibile pentru achiziționare.

În viitor, Biano plănuiește să implementeze o nouă funcționalitate: utilizarea fotografiilor reale din casele utilizatorilor ca fundal pentru designurile Biano Studio.

Cum pot folosi magazinele online Biano Studio ca instrument de marketing eficient

Biano Studio vine atât în sprijinul clienților, cât și al eshop-urilor partenere. Acestea pot realiza propriile designuri și modele inspiraționale pentru clienții lor, pe care să le distribuie în comunitate. E un mod prietenos de promovare, în urma căruia toată lumea are de câștigat. De asemenea, și designurile eshop-urilor pot reprezenta content ce poate fi distribuit pe alte rețele de socializare.

Un aspect important pe care magazinele online partenere ar trebui să-l ia în considerare: Biano Studio reprezintă o sursă de home design bazată pe comunitate.

Îmbunătățindu-și propriile versiuni de design pentru locuințe, comercianții pot furniza clienților, noi sau fideli, un instrument util pentru o cercetare mai ușoară. Astfel, ei vor avea un rol mai activ, profund și concentrat în experiența clienților de cumpărare.

Citeste si: “Era nehotărâtă.” Gheorghe Turda, declarații despre relația eșuată cu Elena Merișoreanu- kfetele.ro

Citeste si: Un purtător de cuvânt de la Graceland face primele dezvăluiri despre intențiile Lisei Marie Presley în legătură cu averea ei- radioimpuls.ro

Citeste si: Lenjeria de pat albă favorizează un somn mai bun, te scapă de insomnie?

În concluzie, Biano Studio are potențialul unic de a deveni o platformă de social commerce, care stimulează tendința de social shopping.

Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

Un nou instrument online face cumpărăturile home & deco distractive și captivante

Biano Studio și inteligența artificială

Performanța Biano Studio este influențată și de alte instrumente dezvoltate anterior de către Biano, cum ar fi tool-ul pentru căutarea produselor similare Biano sau noul instrument „Completează aspectul”, care a fost special conceput pentru Biano Studio. Cum se utilizează? Alegeți produsele care vă plac, iar mai apoi vi se vor recomanda alte produse care se potrivesc cu selecția realizată anterior. Un alt instrument important folosit în realizarea designurilor Biano Studio este eliminatorul de fundal, care oferă un aspect frumos și crește calitatea modelului realizat.

Citeste si: Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

„Realitatea augmentată este viitorul cumpărăturilor online de mobilă. Adesea, imaginile cu produse individuale nu sunt suficiente pentru clienții ce urmează să ia o decizie referitoare la achizițiile online, deoarece ei sunt interesați de complementaritate- ce merge cu ce.

De cele mai multe ori, cumpărătorii încearcă să completeze golurile din designul propriu accesând rețelele de socializare, pentru a găsi inspirație înainte de a cumpăra. Biano Studio simplifică acest proces obositor de cercetare și aduce comerțul social mai aproape de pasionații home & deco, pe platformele locale”, afirmă Michael Zelinka, Biano CEO.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si