Un nou laborator de testare pentru COVID-19 va fi deschis la Spitalul Judeţean Timişoara

Un nou laborator de testare pentru COVID-19, în care va funcţiona un aparat RT-PCR, va fi deschis la Spitalul Judeţean Timişoara şi va putea prelucra teste 24 de ore din 24. Aparatura din acest nou laborator a costat 500.000 de lei şi a fost achiziţionată de Ministerul Sănătăţii.

Author: K.B. joi 14 mai 2020 , 13:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Noul laborator dispune de o linie completă de extracţie automată şi manuală a acizilor nucleici precum şi amplificarea materialului genetic viral în scopul detectării virusului SARS-CoV-2. Aparatura a costat 500.000 de lei fiind achiziţionată în totalitate din fondurile Ministerului Sănătăţii. În plus, laboratorul dispune şi de o linie completă dată în comodat de către Direcţia Sanitar Veterinară Timiş în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Pius Brînzeu din Timişoara”, se arată într-un comunicat de presă

al Spitalului Judeţean Timişoara.

Citeste si: SCANDAL în cazul Caracal! Bunicul Luizei Melencu îl desființează pe Alexandru Cumpănașu: ”Un profitor al sistemului, pe care l-a interesat numai imaginea lui!”

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Capacitatea de testare a noului laborator este de 500 de probe pe zi, cu ajutorul a 8 cadre medicale care vor putea lucra 24 de ore din 24.Testele pentru determinarea infecţiei cu coronavirus vor fi efectuate pacienţilor care se încadrează în criteriile de testare şi definiţia de caz actualizată precum şi personalului medical.

Citeste si: Amenzi în starea de alertă. Pentru ce pot fi sancționați românii

După epidemia COVID-19, aparatura existentă va putea fi folosită şi pentru detecţia altor tipuri de viruşi (virusul HIV, virusul hepatic, etc).

În acest moment, la Timişoara, teste pentru COVID-19 se mai fac la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” şi la Spitalul Municipal Timişoara. Se prelucrează aproximativ 500 de probe pe zi.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si