Un nou record de cazuri de COVID-19 în Germania. Anunţul făcut de Angela Merkel

Germania înregistreată un nou record de cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore fiind raportate 6.638 de infectări.

Author: Andreea Stoica joi 15 octombrie 2020 , 08:16

Cancelarul german, Angela Merkel
Cancelarul german, Angela Merkel
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Germania a raportat 6.638 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record pentru ţară de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, potrivit datelor oficiale publicate joi.

Această informaţie vine la câteva ore după anunţul de noi restricţii în 16 landuri care vizează împiedicarea răspândirii pandemiei.

Precedentul bilanţ cel mai crescut de contaminări zilnice a fost pe 28 martie- 6.294 de cazuri.

Angela Merkel a anunţat noi restricţii

Cancelarul Angela Merkel a anunţat miercuri seară după o întâlnire cu responsabili din 16 landuri introducerea de noi măsuri mai restrictive.

Numărul de participanţi la evenimentele private va fi de exemplu linitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi pentru o anumită perioadă.

Adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi 15 în sălile private.

Cancelarul german, Angela Merkel
Cancelarul german, Angela Merkel

"Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa pandemia", a comentat cancelarul.

"Putem vedea că rata de infectări creşte şi că în unele regiuni este foarte crescută", a adăugat ea. "Acesta este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială".

Dacă cifra de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşită, vor fi impuse reguli şi mai drastice, precum limitarea de reuniuni private la 10 persoane şi închiderea restaurantelor la ora 23.00.

Guvernul federal şi landurile, care sunt responsabile de politici de sănătate, au elaborat miercuri, timp de 8 ore, reguli care încearcă să unifice situaţii extrem de disparate, o consecinţă a federalismului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si