Un patron de shaormerie din Cluj a angajat cinci sirieni la fast-food-urile sale

Un om de afaceri de origine siriana, Eiad Molhem, care detine un lant de shaormerii in Cluj Napoca este printre putinii patroni din Romania care au decis sa angajeze niste refugiati.

C.I.P., miercuri 08 februarie 2017 , 17:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Eiad a angajat in shaormeriile sale, cinci refugiati sirieni de la Centrul pentru refugiati din Somcuta Mare. Acestia lucreaza in ture alaturi de romani si incearca sa invete limba si sa se adapteze usor la noi in tara.

"Ideea a pornit de la faptul ca forta de munca este destul de slaba in Cluj-Napoca in acest domeniu unde nu se cere prea multa pregatire. Am apelat la firme de recrutare de personal si am avut angajati care stateau putin, astfel ca ne-am decis sa aducem refugiati sirieni de la Centrul din somcuta Mare. Cu aceasta ocazie ne-am gandit sa le si oferim ajutor unor conationali ai nostri, un loc de munca si o sansa de integrare in Romania. Am mers, am discutat cu ei si am selectat 5 tineri, care au si venit anul trecut, le-am cautat chirie si i-am angajat in cadrul lantului nostru de shaormerii. Sunt harnici, se inteleg bine cu colegii lor, i-am pus in ture cu romani ca sa invete limba romana si sa se adapteze mai usor si mai repede. Servesc deja, lucreaza si la casa de marcat, vorbesc romaneste cu clientii, dar vor face si cursuri de limba romana, pentru a se perfectiona", a spus Molhem.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si