Un pensionar din Arad ar trebui sa plateasca timp de sase milenii o datorie pentru care i s-a pus poprire pe venituri

Un pensionar din Arad ar trebui sa plateasca timp de sase milenii o datorie de aproximativ 3.000.000 de lei pentru care i-a fost pusa poprire pe pensie, el platind o rata lunara de numai 39 de lei din cauza venitului mic pe care il are. Alti 5.675 de pensionari aradeni au popriri pe venituri si obligatia de a achita rate ce au fost calculate chiar si la câteva sute de ani.

Author: V.P. vineri 07 aprilie 2017 , 14:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Directorul Casei Judetene de Pensii (CJP) Arad, Mihaela Vasil, a declarat, vineri, corespondentului News.ro, ca 5.675 de persoane din judet au popriri pe pensii, din cauza unor datorii pe care le au catre stat, banci, firme sau persoane fizice, in urma unor procese pierdute.

In unele cazuri este vorba despre sentinte cu privire la atragerea raspunderii patrimoniale in urma unor falimente sau de datorii acumulate catre administratiile locale.

Cea mai mare rata lunara de achitat este de 1.333 lei, in cazul unei persoane care are o datorie catre Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP).

In schimb, cea mai mica rata este de 1 leu pe luna, situatie in care se afla zeci de pensionari cu venituri usor peste pragul de 534 de lei pe luna.

" Nu se poate retine mai mult de o treime din venitul ce depaseste plafonul de 534 de lei in cazul unei singure popriri sau jumatate din aceasta suma pentru mai multe popriri", a declarat Mihaela Vasil.

Cea mai lunga perioada care a fost calculata pentru plata datoriilor este de 6.447 de ani. Este cazul unui pensionar caruia i se retine lunar 39 de lei, pentru ca are o pensie mica, de aproximativ 600 de lei, in conditiile in care datoria sa este de peste 3.000.000

de lei.

Un alt aradean are de achitat timp de 910 ani o rata de 353 de lei, calculata la pensia actuala, avand o datorie de 3.856.224 lei, cea mai mare pentru care a fost poprita o pensie in judet.

Un alt pensionar are de achitat timp de peste 500 de ani rate pentru o datorie de 2.653.144

lei.

De asemenea, 3.218 aradeni cu datorii la CARP au popriri de pensii, in majoritatea cazurilor graficul de plata fiind de cativa ani.
 

Sursa: News.ro


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si