Un poliţist local din Iaşi, cercetat după ce a dezumflat roţile de la bicicletele unor tineri care făceau acrobaţii într-o zonă intens circulată

Un poliţist local din Iaşi a dezumflat roţile de la bicicletele unor tineri, ca pedeapsă pentru că făceau acrobaţii într-o zonă intens circulată din municipiu. Primăria Iaşi precizează că agentul nu a acţionat corect şi că s-ar impune sancţionarea acestuia.

Author: A.N.C miercuri 07 august 2019 , 21:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Mai mulţi tineri care făceau acrobaţii cu bicicletele în zona Halei Centrale din Iaşi, perimetru intens tranzitat, au fost pedepsiţi de către un poliţist local, prin dezumflarea roţilor. Agentul respectiv patrula prin zonă împreună cu un coleg.

Conducerea Poliţiei Locale Iaşi susţine că echipajul de Poliţie nu a intervenit corect, precizând că, în mod normal, poliţiştii trebuiau să-i avertizeze sau să-i sancţioneze.

”Precizăm că poliţiştii au acţionat în baza unor sesizări ale cetăţenilor din zonă, inclusiv scrise, prin care aceştia au reclamat că în zonă deseori unii biciclişti fac manevre periculoase”, a declarat Nicoleta Deciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Pe de altă parte, primarul Mihai Chirica a cerut miercuri Poliţiei Locale să facă o anchetă internă urgentă şi să ia măsuri în ceea ce priveşte comportamentul agentului care a decis să dezumfle roţile bicicletelor.

Citeste si: Atenţionare de călătorie transmisă de MAE

Citeste si: A murit Dragoş Pahonţu, fostul director al Romsilva

Citeste si: Un site susține că Alexandra Măceșanu trăiește și publică o poză controversată: ”Alexandra este în viață și se află în Italia. Fata a fost vândută de către Gheorghe Dincă!” FOTO

”Conducerea Primăriei nu tolerează acest gest al poliţistului local, chiar dacă acesta ar fi putut fi bine intenţionat, şi, ca atare, a cerut Poliţiei Locale atât să îl sancţioneze pe acesta, cât şi să îşi instruiască temeinic angajaţii cu privire la cadrul legal, dar şi moral în care aceştia trebuie să evolueze în timpul serviciului. Comportamentul poliţistului în cauză va fi analizat de Comisia de Disciplină a Poliţiei Locale, care va stabili sancţiunile cuvenite potrivit legii şi regulamentelor interne. Tinerii implicaţi în incident vor fi sancţionaţi la rândul lor, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă între 100 şi 500 de lei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Iaşi.

Pe reţelele sociale, ieşenii critică excesul de zel al poliţiştilor locali.

”Excepţional. După ce a plecat, băieţii au scos pompa din rucsac. Între timp, aurolacii fură poşete în voie, că tot aleargă mai repede cu un singur plămân decât mâna obeză a legii”, a scris un ieşean.

Un alt tânăr a întrebat ”cum ar fi dacă şi noi am dezumfla roţile la Loganurile Poliţiei Locale care prezintă pericol public, la cât de vechi şi de ruginite sunt?”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si