Un portret al Regelui Mihai, ascuns intr-o biserica din Salcia. Ce au vrut sa faca comunistii cu chipul monarhului

Hulit de comunisti, dar iubit de popor, regele Mihai 1 a fost, pentru multi, mai mult decat o emblema a istoriei! Un preot din Dolj spune ca un blestem cumplit s-a abatut asupra celui care a vrut sa acopere chipul regelui zugravit in biserica sa.

Author: I. I. miercuri 06 decembrie 2017 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“L-am luat frumos si l-am spalat cu apa calduta si incet incet am scos la iveala portretul regelui mihai asa cum se vede si azi”, a declarat preotul Gheorghe Constantin.

Vreme de patru decenii, chipul regelui Mihai I a stat ascuns in biserica din Salcia.

Din ordinul comunistilor, un activist de partid a venit sa-i varuiasca portretul, insa un blestem crunt s-a abatut asupra lui, isi aminteste preotul Ghoerghe Constantin.

“Era un mare comunist si l-am vazut cand varuia biserica. A murit si Dumnezeu l-a varuit mai mult pe el, pentru ca a murit intr-o zapada”, a mai adaugat preotul.

De intamplarea bizara stiu si batranii satului. Nicolae Ploscaru este unul dintre ei si spune ca a incercat sa-l opreasca pe barbat sa varuiasca porterul regelui, insa acesta nu l-a ascultat.

Chipul Regelului Mihai a fost pictat in anul 1941 si a fost scos la lumina la scurt timp dupa caderea comunismului. In urma cu cativa ani, fostul principe Nicolae a venit in Salcia sa vada pictura cu bunicul sau.  

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si