Un preot din Cernăuți a fost găsit în chilie cu un adolescent gol. Acesta susține că este vorba despre o înscenare

Arhimandritul Nikita de la Eparhia Cerrnăuților și a Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost găsit în chilia sa cu un băiat de 17 ani din corul bisericii.

Author: Diana Puiu luni 28 noiembrie 2022 , 11:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Arhimandritul Nikita a fost găsit în chilia sa cu un adolescent de 17 ani, acesta fiind din corul bisericii.

Cei doi au fost găsiți într-un moment de intimitate fizică. Arhimandritul a publicat ulterior un mesaj pe rețelele de socializare: „Cei care eram în eparhie am fost treziți din somn, scoși din chiliile noastre, puși de perete, dezbrăcați și, se pare, fotografiați. Și apoi, bineînțeles, au fost adăugate tot felul de detalii obscene…”, a comentat Nikita.

Citește și: Descoperire inedită a autorităților: Arhimandritul Nikita și un tânăr, de 17 ani, care cântă în corul local au fost găsiți în chiloți în camera ierarhului

Arhimandritul a fost vizat în cadrul unor activități de contraspionaj

El a mai spus că preoții au fost amenințați că vor fi împușcați.
Arhimandritul Nikita a fost vizat de SBU în cadrul unor activități de contraspionaj din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Au fost găsite documente care confirmă prezența cetățenilor ruși în conducerea structurilor eparhiale.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citește și: Doliu pentru sute de creștini ortodocși. Grigorie Halciuc, unul dintre cei mai iubiți duhovnici, s-a stins din viață

Primele informații despre acest eveniment au fost publicate de cotidianul LB.ua, care a postat și o fotografie a tânărului. O sursă a BBC News Ukraine din cadrul SBU a confirmat aceste fapte, inclusiv vârsta tânărului, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Citește și:  VIDEO |Decizia luată de BOR în privința părintelui Calistrat Chifan după actul de agresivitate: „Pe durata cercetărilor ...”

Mesajul autorităților

„La ora 7 dimineața, reprezentanții SBU au spart ușa, strigând și amenințând, au scos fiecare angajat al diecezei din camerele lor, i-au obligat să se dezbrace și  să pună mâinile pe perete. Mă așteptam să fiu împușcat. Dar ne-au fotografiat doar din spate, Acestea sunt darurile pe care fiecare creștin ortodox din Ucraina le poate primi dacă crede în Dumnezeu și nu vrea să renunțe la credința ortodoxă, credința părinților și străbunicilor lor”,  potrivit mesajului în limba rusă publicat de acesta pe Telegram.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si