Un primar din Germania le este recunoscator conationalilor nostri: “Prosperitatea orasului meu inseamna munca romanilor!”

Spaichingen, un orasel din Germania, aflat nu departe de granita cu Elvetia si Franta, numara o multime de locuitori banateni.

Matei Vaihan, marți 06 septembrie 2016 , 09:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Douazeci la suta din locuitorii din Spaichingen sunt romani, majoritatea din Timiş, din comuna Darova. Potrivit redesteptarea.ro, acest lucru a fost dezvăluit de însuşi primarul din Spaichingen, Hans Georg Schuhmacher, care a venit în vizită în Timiş în aceste zile pentru a participa la aniversarea a 230 de ani de atestare documentară a aşezării bănăţene Darova. Edilul neamţ a avut numai cuvinte de laudă la adresa românilor stabiliţi în oraşul său încă de la începutul anilor ’90.„20 la sută din locuitorii din Spaichingen provin din România, majoritatea din Darova. Au plecat imediat după 1990, şi-au cumpărat case, spaţii, s-au integrat foarte rapid şi au ajutat mult la dezvoltarea industriei locale. Prosperitatea oraşului meu înseamnă munca lor. În virtutea acestor relaţii mă aflu aici în Banat. Bugetul nostru este de 44 milioane de euro anual. Majoritatea banilor provin din impozitele diferitelor companii, iar restul de 6% de la populaţie”, a spus primarul Hans Georg Schuhmacher, potrivit sursei citate.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si