E greu sa nu cazi prada aromei imbietoare de zmeura proaspata... Tocmai de aceea, gospodinele nu se grabesc sa faca fructele dulceata.

„Avem nevoie de opt oua pe care le-am si separat, 350 gr zahar, 280 de gr de faina, putin bicarbonate stins cu lamaie si putina vanilie. Pentru crema avem nevoie de 100 de gr de unt, o budinca de vanilie, 350 de lapte, 100 de zahar praf si ingredientul important: zmeura.

Reteta e pe cat de simpla, pe-atat de delicioasa! Gospodina noastra face mai intai blatul: bate bine albusurile si adauga apoi zaharul si vanilia.

Cat se coace aluatul, pregatim crema! Lasam budinca la rece cateva minute. Acum putem turna in spuma bogata, budinca. Amestecam si turnam crema delicioasa pe blat. Ingredientul care da prospetime si gust special desertului vine acum: zmeura.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Zmeura mare si zemoasa din imagini vine tocmai din Muntii Apuseni. La o altitudine de 1000 de metri, se afla una dintre cele mai bogate culturi.

„Fiind niste produse naturale se vand foarte bine”, spune producatorul.

Familia Abrudan a inceput afacerea cu tufe de zmeura in urma cu zece ani. Nu folosesc ingrasaminte chimice si au atata rod ca abia reusesc sa-l culeaga!

„Undeva in conditii optime o cultura de zmeura iti aduce profit net aproape 25.000 de euro. Am vazut ca merge, cererea este foarte mare pe piata”, sustine Alin Abrudan, producator.

Cumparatorii sunt din ce in ce mai multi: zmeura are proprietati antimicrobiene si este o sursa importanta de vitamina C, magneziu, cupru si calciu.

„Se numeste Polka, e un soi polonez.
Produce zmeura pana ninge, deci anul trecut am avut pana in 27 noiembrie atunci a nins prima data la Rasca si pana atunci am avut zmeura. Sunt soiuri foarte aromate, dulci, cu calitati gustative deosebite
”, mai spune producatorul.

Odata culeasa, zmeura de la Rasca e livrata, rapid. O parte clientilor, o parte ajunge in pietele din Cluj. Pretul unui kilogram este de 25 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si