Un profesor de la un liceu din Vaslui pune un elev să își aprindă țigara în timpul orei! Ce a urmat a stârnit controverse uriașe!

Revoltător sau educativ? Asta ar fi întrebarea legată de gestul făcut de un profesor de fizică de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Vaslui.

Author: C.I.P. vineri 18 ianuarie 2019 , 12:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Revoltător sau educativ? Asta ar fi întrebarea legată de gestul făcut de un profesor de fizică de la Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Vaslui. Dascălul și-a pus un elev să aprindă o țigară pentru a le demonstra "efectul laser".

În timpul orei de curs, elevul de la clasa a XII-a, își aprinde o țigară și suflă fumul către unda laser pentru a o evidenția. Momentul a fost filmat și distribuit pe net de un alt coleg. De aici până la adevărate controverse nu a fost decât un pas.

Citeste si: Imaginea care face înconjurul lumii. Momentul în care un copil de 8 ani este scos de sub dărâmături și își vede mama- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

"E adevãrat, totul s-a întâmplat cu voia mea. Astãzi (n.r. ieri) am avut lectia Efectul laser si, prin intermediul fumului, am arãtat cât de subtire este fasciculul laser. Doar am pus în evidentã fasciculul liniar, pentru cã altfel nu poti sã-l vezi", declarat profesorul de Fizicã, Jan Irimia pentru cei de la vremeanoua.ro.

Directorul este de acord cu practica profesorului

Practica a fost confirmatã si de directorul unitãtii de învãtãmânt, tot profesor de Fizicã: "Vorbim de aprinderea unei tigãri în scop didactic. Si eu mai fac asta, ca sã pun în evidentã fasciculul laser. Domnul profesor, nefiind fumãtor, probabil a întrebat în clasã dacã e vreunul dintre ei fumãtor si poate sã aprindã o tigarã. Dar vorbim de niste elevi de clasa a XII-a, deci majori, care au fost întrebati dacã ar vrea sã facã asta, prin urmare nu au fost fortati sã fumeze, ca sã întelegeti despre ce este vorba. La clasa a XII-a, când se predã Laserul, se fac vreo trei-patru lectii, una din ele este despre proprietãtile radiatiilor laser. Trebuie sã le arãti elevilor cã are directionalitate, coerentã si asa mai departe. Dacã iei un laser si îl pui pe un perete, vezi numai punctul, nu si fasciculul. Ca sã-l vezi, trebuie sã-l trimiti printr-un mediu care disperseazã lumina, adicã prin particule de ceatã sau fum. Sã faci ceatã în clasã, nu poti, de aceea se face fum. Asta ca sã se înteleagã cã nu se fumeazã în timpul orei, pentru cã nu am permite nimãnui asa ceva. În scop didactic, si eu mai fac asta: aprind o tigarã, le spun cã nu fumez, trag numai douã fumuri ca sã produc fumul dispersiv si, astfel, se vede fasciculul. Apoi sting tigara. Problema ar fi dacã s-ar întâmpla asta la o altã lectie, dar nu cred, pentru cã domnul profesor Irima este unul dintre cei mai duri profesori, stricti, nu îndrãzneste nimeni sã facã vreo ceva la ora lui", a declarat și directorul Liceului.

Chiar si asa, internautii s-au arãtat indignati de metoda adoptatã de profesor în conditiile în care, cadrele didactice ar trebui sã ia atitudine împotriva elevilor care fumeazã si nu sã le permitã sã îsi aprindã tigara în sala de clasã, fie si în scop didactic!

Citeste si: „Comunicăm destul de rar.” Lucian Viziru, despre cearta cu Augustin- kfetele.ro

Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si