Unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, Amazon, a lansat o  „investigație urgentă”   pe fondul declarațiilor șocante că unii lucrători nu au fost plătiți în Marea Britanie. Situația se pare că afecteză unii asociați de livrare ai Amazon, angajați de firma terță CGC Couriers.

Citește și: Tragedie în Marea Britanie: o tânără a murit după ce a amestecat în ceai cu lingurița greșită

Această situație a apărut chiar la începutul acestui an, în momentul în care firma CGC Couriers a intrat în insolvență iar afacerile sale au fost preluate de Frank Ofonagoro, un administrator din Manchester.

Un angajat român este revoltat: „Nu ai timp să iei o pauză, trebuie să livrezi”

Ionuț Balaj, unul dintre angajații afectați de situație, a marturisit că i se datorează 1.500 de lire sterline salarii neplătite pentru ultima lună a anului 2022. Românul în vârstă de 29 de ani a dezvăluit că a primit un mesaj pe WhatsApp de la compania sa de curierat la începutul acestei luni în care îi spunea să   „stea pe loc”   și că nu a fost plătit încă pentru munca lui din decembrie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Este o lovitură dură pentru Ionuț care a muncit non-stop pentru a-și livra comenzile înainte și după sărbătorile de iarnă. Tânărul, care locuieşte în Stoke-on-Trent, regiunea West Midlands, a mărturisit:  „Am făcut peste 200 de opriri pe zi, adică am livrat 300 de colete. Ai nouă ore timp de livrat. Nu ai timp să iei o pauză, trebuie să livrezi. Nu ai timp să mergi la toaletă sau să te oprești nicăieri, șoferii fac pipi într-o sticlă.

Trebuie să mergi mai devreme, să încarci duba, iar ei nu plătesc pentru încărcarea dubelor. Când este întuneric, trebuie să ai o lanternă, este foarte greu să vezi numerele casei. Ei nu țin cont de asta atunci când trebuie să lucrezi rapid. Chiar și clienții, după ora 18, când se află în fața televizorului, le este frică să răspundă la ușă când este întuneric. La începutul zilei, ne încărcăm dubele și ei le verifică. Șoferii muncesc din greu. Ei lucrează prin ploaie, prin zăpadă”.

Citește și: Un șofer de TIR a murit la doar 22 de ani, după ce a fost aruncat din cabină peste un pod

Jurnaliștii locali au încercat să contacteze firma CGC Curiers, însă fără rezultat.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat:   „Am fost conștienți și investigăm ca o chestiune de urgență”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Ce a pățit coafeza de 25 de ani care a pus în genunchi un polițist după ce l-a lovit între picioare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si