In urma cu 5 ani, un roman voia sa-si exprime dragostea fata de tara. S-a decis sa ne invete ca istoria, patriotismul, dar si inspiratia se pot asterne pe o masina, pe un tir mai exact.

Romania i-a dat originea! I-a dat graiul, o istorie zbuciumata si i-a mai dat mandria. Iar el, romanul Gheorghe Vlase s-a hotarat in urma cu cinci ani sa-i dea si el Romaniei multumire.

Era plecat intr-o cursa, cand un gand nu i-a mai dat pace pana cand nu l-a dus la bun sfarsit.

CITESTE SI: Steagul Romaniei, arborat pe cel mai inalt varf din Muntii Parang. Tricolorul va flutura la 2517 metri, gratie jandarmilor montani

A decis ca pasiunea lui pentru camioane sa fie suportul versurilor poetului national, Mihai Eminescu, pe care il indrageste atat de tare! A apelat la un specialist, care sa-i imprime portretul lui Eminescu si versurile pe prelata care imbraca acest camion.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"N-a fost greu pentru ca Eminescu are o imagine consacrata. A durat pana sa ne hotaram cum sa iasa in evidenta cel mai frumos roman", a povestit acesta.

Pe partile laterale, versurile si portretul lui Eminescu, iar pe spate tricolorul.

"Cred ca aici a fost o chestie mai laborioasa. a vrt ceva in 3D. In momentul in care privesti, sa se miste ca si cum ai flutura un tricolor”, mai spune el.

Multi se intreaba poate ce te poate face sa fii mandru de Romania? Raspunsul e simplu:" tara a facut, da! m-a facut roman!"

Si a vrut sa le aduca aminte de aceasta bucurie tuturor romanilor pe care-i intalneste in drumul sau. Mai ales celor plecati peste hotare!

A colindat intreaga lume, dar dragostea patimasa pentru tara l-a condus de fiecare data acasa.

Acum, Gheorghe Vlase conduce o firma de transporturi la Slobozia si se poate numi un om implinit. Insa, nu banii il fac fericit. Ci familia, copiii si...satisfactia ca a reusit in tara sa, nu departe de vatra, printre straini. Iar pentru acest lucru nu uita sa-i multumeasca Lui Dumnezeu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si