Un şofer din Mureş care a oferit mită unor agenţi de poliţie rutieră a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare, în regim de detenţie, şi interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani, după ce instanţa a constatat că infracţiunea a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie, a informat, luni, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA)- Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş.

Citeste si: Un șofer de autobuz- vedetă pe Tiktok

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar penal în care 7 agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier au fost trimiși în judecată pentru că au pretins şi primit sume de bani de la participanţii la trafic care au comis fapte de natură contravenţională, se arată în comunicatul citat.

Citeste si: Codul Rutier 2022 prevede amenzi usturătoare pentru șoferii agresivi în trafic

Șoferul le-a oferit 400 de lei agenților de poliție după ce a trecut pe roșu

Persoana condamnată a fost oprită pentru control de un echipaj format din doi agenți de poliție rutieră din cadrul IPJ Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Rutier, întrucât nu a respectat culoarea roșie a semaforului.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Pentru ca polițiștii să nu constate fapta și să aplice o sancțiune pentru o altă faptă, mai puțin gravă, a remis agenților de poliție suma de 400 de lei.

Citeste si: Șofer reținut după scandalul din trafic

Pedeapsă cruntă: 3 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție

Curtea de Apel Târgu – Mureș a respins ca nefondat apelul formulat de șofer împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Mureș și a dispus menținerea hotărârii atacate.

Astfel, rămâne definitivă condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani și patru luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de  dare de mită.

"Deoarece infracțiunea de dare de mită a fost săvârșită în stare de recidivă postcondamnatorie față de infracțiunea de dare de mită, instanța de judecată stabilește ca, în final, inculpatul să execute o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, în regim de detenție, iar ca pedeapsă complementară – interzicerea drepturilor pe o perioadă de 5 ani", se spune în mesajul procurorilor mureșeni.

Totodată, magistrații Curții de Apel Târgu – Mureș au obligat apelantul să plătească suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si