Un TGV Strasbourg-Paris deraiază la nord de Strasbourg: 21 de răniți

Locomotiva unui tren de mare viteză (TGV) care asigura o legătură de la Strasbourg la Paris a deraiat joi, la nord de Strasbourg

Author: M.A. joi 05 martie 2020 , 10:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un tren de mare viteză (TGV) de la Strasbourg la Paris a deraiat joi, la aproximativ 30 de kilometri de capitala alsaciană, un accident soldat cu un rănit în stare de ”urgenţă absolută”- conductorul- şi alţi 20 de răniţi în stare de ”urgenţă relativă”, relatează AFP.

Potrivit unui ”prim bilanţ provizoriu”, accidentul s-a soldat cu ”un rănit în urgenţă absolută” şi alţi 20 de răniţi ”în urgenţă relativă”, a precizat într-un comunicat Prefectura din Bas-Rhin.

Un purtător de cuvânt al SNCF a precizat că conductorul ”grav rănit” a fost evacuat cu elicopterul. Şeful trenului a suferit un traumatism dorsal şi a fost ”preluat în grijă”, a mai anunţat el.

Accidentul a avut loc ”la ora (locală) 7.45 (8.45, ora României), între Ingenheim şi Saessolsheim (lângă Saverne), iar la bord se aflau 348 de pasageri”, potrivit prefecturii.

Locomotiva acestui TGV şi cele patru vagoane din faţă au ieşit de pe şine, potrivit unui purtător de cuvânt al SNCF.

Însă ”conductorul a reuşit să acţioneze dispozitivul de frânare de urgenţă, pentru a-i pune în siguranţă pe călători”, a precizat el.

Accidentul, care a avut loc în timp ce trenul rula cu 270 de kilometri pe oră, a fost cauzat de o ”tasare foarte importantă în sectorul Saverne”, potrivit altui purtător de cuvânt al SNCF, un element confirmat de Jandarmerie.

Aproape 100 de pompieri şi 37 de maşini au fost mobilizate pentru a oferi ajutor şi asistenţă victimelor, potrivit prefecturii, care a activat planul cu privire la ”numeroase victime” (NOVI).

Circulaţia trenurilor a fost deviată pe ambele sensuri, antrenând întârzieri.

SNCF a lansat o anchetă internă, potrivit unui purtător de cuvânt. Instituţia publică de securitate feroviară a fost sesizată, iar ”călătorii îşi vor putea continua drumul în cele mai bune condiţii şi în cel mai bun timp”.

”ŞOC BRUSC”

Primarul din Ingenheim a pus o sală de festivităţi la dispoziţie în vederea găzduirii pasagerilor, a anunţat pe site cotidianul regional Dernières Nouvelles d'Alsaces.

Intervievată la postul de radio France Bleu Alsace, o pasageră a vagonului din partea din faţă a trenului, care a plecat din Gara de la Strasbourg la ora locală 7.19 (8.19, ora României), a declarat că a avut loc ”un şoc brusc foarte puternic” şi ”impacturi pe geamuri”.

”Trenul a frânat, a ieşit de pe şine, nu s-a culcat, dar s-a înclinat”, a precizat ea, adăugând că în vagonul său nu a fost rănită nicio persoană, dar pasagerii au fost ”zgâlţâiţi bine”.

Imagini difuzate de Les Dernières Nouvelles d'Alsace (DNA) pe site surprind trenul în continuare ”în picioare”, dar partea din faţă a locomotivei avariată.

Citeste si: Iași: o mașină de poliție s-a făcut praf în urma unui accident

Citeste si: Măsuri drastice din cauza epidemiei de coronavirus: Italia a închis toate unitățile de învățământ

Citeste si: Imagini șocante! Un bărbat a văzut moartea cu ochii, după ce era să ajungă sub vagoanele unui tren în mişcare

”Locomotiva TGV-ului a ieşit pe şine către Ingenheim”, la aproximativ 30 de kilometri nord de Strasbourg, a anunţat o purtătoare de cuvânt a SNCF.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si