Turistul belgian, în vârstă de 25 ani, este suspect de fractură la un picior. A fost solicitat şi un elicopter SMURD Mureş, precizează Salvamont Sibiu. 

Citeste si: O familie întreagă a fost descoperită moartă. Cadavrele lor au fost găsite pe un traseu montan

Unde este căutat turistul belgian 

Potrivit sursei citate, acţiunea de căutare este desfăşurată de şapte salvatori de la SPJ Salvamont Sibiu şi cinci de la Salvamont Argeş în Munţii Făgăraş, zona Vârfului Laiţa.

În ultima perioadă, salvamontiştii din judeţul Sibiu au colaborat cu cei din Argeş pentru recuperarea turiştilor din Munţii Făgăraş. 

Citeste si: VIDEO| Gest inconștient al unui tânăr! Un turist la un pas de a fi sfâșiat de un urs pentru o poză

Alte operațiuni de salvare pe munți

O acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj avea loc vineri seara pentru acordarea primului ajutor medical, recuperarea și transportul unei persoane accidentate în zona Valea Gilortului din masivul Parang.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Persoana accidentată prezintă o fractura de membru inferior, potrivit Salvamont. Echipa de intervenție va recupera persoana accidentată și o va transporta intr-o zona de unde poate fi transferata unei ambulante Salvamont Gorj pentru transport la prima unitate medicală.

Citeste si: Politist drogat la serviciu

SPJ Salvamont Sibiu a primit in cursul serii de miercuri un apel prin 112 referitor la un grup de tineri surprinsi de ploaie care au reusit intr-un final sa ajunga la Refugiul Scara.

2 dintre persoane se aflau in usoara stare de hipotermie nemaiavand forte proprii sa continue deplasarea pana la Cabana Negoiu.

Salvamontistii sibieni aflati la punctul de permanenta Negoiu au intervenit si au adus in siguranta persoanele la Cabana Negoiu, in jurul orei 2.30.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si