OMS le-a cerut cercetătorilor să dezvolte noi vaccinuri care ar putea apărea din toamnă.
„Ne vom supune acelorași reguli europene, în sensul în care orice vaccin trebuie să urmeze toți pașii de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului și numai în urma unei recomandări și emiterii autorizației de către Comisia Europeană, numai atunci poate fi administrat.

Citeste si: Masca de protecție revine. Ministrul Sănătății a anunțat unde trebuie purtată obligatoriu

Deci, în momentul când acesta va parcurge acești pași, putem să-l avem și noi în România, sperăm să fie cât mai devreme, în toamnă, sperăm în luna septembrie. În acel moment, practic o să fie un vaccin adaptat variantei circulante, care să vină cu o eficacitate suplimentară”, a precizat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Citeste si: Noua tulpină Omicron BA.5 poate să infecteze oamenii în fiecare lună

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Acesta a mai subliniat că cei vaccinați trec mai ușor prin boală decât cei nevaccinați până acum.


„Celor care nu s-au vaccinat până acum deloc le recomandăm să facă acest lucru. Într-adevăr, vaccinul actual este mai puțin eficient asupra acestei tulpini Omicron.

Citeste si: Informații noi despre subvarianta Centaurus. Ocolește imunitatea oferită de vaccin

Dar dacă vă uitați pe raportările pe care le facem în fiecare zi, vedem că mare parte dintre pacienții internați la terapie intensivă sau dintre cei care decedează sunt în continuare pacienți nevaccinați. Deci, există un beneficiu.

Sigur că acest vaccin care va veni, adaptat pentru Omicron, va avea- ne dorim- o eficiență, o eficacitate, mult sporită”, a spus Andrei Baciu.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma spune că România se va confrunta cu 10.000 de cazuri de Covid pe zi

În momentul în care va apărea noul vaccin, nu va mai fi vorba de o campanie națională de vaccinare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si