Un vaccin-candidat împotriva covid-19 prezintă rezultate promiţătoare, anunţă firma chineză CNBG

Teste pe oameni arată că un vaccin-candidat împotriva SARS Cov-2 ar fi sigur şi eficient, a anunţat duminică China National Biotec Group (CNBG), un al doilea vaccin-candidat al firmei care dă rezultate încurajatoare în cadrul unor teste clinice, relatează Reuters.

Author: K.B. duminică 28 iunie 2020 , 17:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Acest vaccin experimental, dezvoltat de o filială a CNBG din Beijing le-a indus anticorpi de nivel înalt tuturor paricipanţilor inoculaţi în faza 1/2 a testului clinic- 1.200 de persoane sănătoase, potrivit unor date preliminare, a anunţat CNBG pe reţeaua de socializare WeChat, fără să dezvăluie date exacte.

Citeste si: Se revine la declarația pe propria răspundere?! Cine trebuie să completeze formularul

Companii chineze şi cercetători au fost autoizaţi să testeze opt vaccinuri-candidat pe persoane atât în China, cât şi în străinătate, permiţând Beijingului să devină un actor major în cursa către dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, apărut în ţară la sfârşitul anului trecut şi care a ucis aproape o jumătate de milion de oameni în lume.

Citeste si: Dramele ascunse ale lui Emil Gabor! Bărbatul luase bătaie după ce fusese prins la furat

CNBG, care face parte din China National Pharmaceutical Group (Sinopharm)- de stat- a anunţat luna aceasta că alt vaccin-candidat, produs de unitatea sa de la Wuhan a indus de asemenea anticorpi de nivel înalt, în deplină securitate, unor participaţi la teste clinice, potrivit unor rezultate preliminare.

Un vaccin este necesar să-şi dovedească eficienţa în ”faza 3” a testării pe oameni, în care sunt înrolaţi mii de participanţi, în vederea obţinerii autorizaţiei de vânzare.

Citeste si: Bilanț coronavirus duminică, 28 iunie! Informații actualizate

CNBG a anunţat marţi că urmează să desfăşoare faza 3 a vaccinului său candidat în Emiratele Arabe Unite (EAU), fără să precizeze pe care dintre cele două vaccinuri urmează să le testeze.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si