30 de copii au murit in Statele Unite din cauza unui virus sezonier mutant, importat din Australia. Nici macar persoanele vaccinate nu sunt in siguranta. In tara noastra, s-au inregistrat deja 3 decese.

Gripa a mai luat o viata ieri la Botosani. O femeie de 40 de ani a pierdut lupta cu virusul si a decedat.

Medicii spun ca s-ar fi prezentat tarziu la medic.

Stefan Bercea: Decesul s-a produs in cadrul sectiei ATI, pacienta avea si diferite comorbiditati care au agravat starea bolii.

Daca in cazul primelor doua decese cauzate de gripa in tara noastra, analizele au demonstrat ca a fost vorba despre tulpina de tip B, femeia din Botosani avea virusul de tip A.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Valentina Morcov, medic sef sectie boli infectioase: Cele doua proba au fost pozitive pentru virusul AH1N1 un pacient evolutie favorabila, din  pacate inca un pacient este in stare grava cu o forma deosebita si din cauza comorbiditatilor.

De la inceputul sezonului, la noi in tara, au fost raportate si analizate 50 de cazuri de imbolnavire de gripa, atat cu virus tip A, cat si cu virus tip B.

In Anglia, forma mai agresiva a virusului de tip A, este vorba despre A1H3, a facut deja 97 de victime. Si in Statele Unite au fost raportate 105, iar in Alabama a fost declarata stare de urgenta.

In tara noastra, deocamdata sunt mai putine cazuri de gripa ca anul trecut, dar epidemiologii spun ca este neobisnuit faptul ca sunt inregistrate in acelasi timp doua tipuri de virusuri.

Ne recomanda ca, de la primele simptome, sa ne prezentam la spital.

Doctor Loti Popescu, purt cuv DSP Constanta: Este bine ca la manifestarea anumitor semne sau simptome, care includ aici curgerea nasului, a ochilor, dureri in gat, febra, frison sa se prezinte la medic si sa nu recura la automedicatie. 

Pana la jumatatea lunii ianuarie, au fost vaccinate antigripal de catre medicii de familie peste 700 de mii de persoanele din grupele de risc.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si