Una din cele mai importante nave americane a ajuns în Portul Constanţa

Cea mai mare navă militară din Marea Mediterană se află, pentru patru zile, în Portul Constanţa. E un veritabil colos plutitor. De la bordul ei se iau decizii în toate misiunile pentru cele 40 de nave, 175 de avioane şi pentru cei peste 21.000 de militari care alcătuiesc Flota a VI-a americană.

Author: A.S. Editor: Andreea Sarpe miercuri 19 octombrie 2016 , 11:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

USS Mount Whitney poate fi considerat creierul flotei a şasea americane. Nava este dotată cu cea mai nouă tehnologie de colectare şi transmitere a informaţiilor sub apă, pe apă şi din aer în perimetrul în care se află sutele de nave şi avioane de luptă care alcătuiesc una dintre cele mai mari flote din lume.
Aici se iau toate deciziile legate de fiecare misiune.
La bordul navei sunt 300 de marinari, dintre care 150 sunt civili. Aceştia din urmă au un rol cheie- asigură buna funcţionare a mastodontului în timpul misiunilor.
„Este nevoie de 20 de marinari pentru a pune în mişcare această navă. Cinci dintre ei o conduc chiar de aici, din camera de comandă”, relatează Oana Manoilă, reporter Digi24.

USS Mount Whitney poate fi considerat creierul flotei a şasea americane. Nava este dotată cu cea mai nouă tehnologie de colectare şi transmitere a informaţiilor sub apă, pe apă şi din aer în perimetrul în care se află sutele de nave şi avioane de luptă care alcătuiesc una dintre cele mai mari flote din lume. Aici se iau toate deciziile legate de fiecare misiune.
La bordul navei sunt 300 de marinari, dintre care 150 sunt civili. Aceştia din urmă au un rol cheie- asigură buna funcţionare a mastodontului în timpul misiunilor.

Colosul plutitor păstrează şi o tradiţie mai puţin obişnuită: la bord se află un clopot sub care sunt scrise numele tuturor copiilor născuţi pe navă în timpul misiunilor.

USS Mount Whitney este singura navă din Mediterană care poate interveni şi în cazul unor dezastre. Poate adăposti la bord 4.000 de oameni, scrie Digi24.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si