Unde a fost dusă criminala de la metrou după ce a fost condamnată definitiv pe viață! La închisoarea pentru femei este deja rumoare!”Ne e frică pentru viața noastră”

Marți, Magdalena Șerban, femeia care a șocat o țară întreagă când a aruncat pe șinele de la metrou o tânără de 25 de ani, a primit sentița de a fi închisă pe viață!

Author: Lia Popescu miercuri 13 martie 2019 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

În sfârșit, după doi ani de deliberări, cazul criminalei de la metrou s-a închis! Marți, Curtea de Apel București a condamnat-o la detenţie pe viaţă pe Magdalena Şerban, femeia acuzată că, în decembrie 2017, a ucis, cu sânge rece, o tânără în vârstă de 25 ani!

Ucigașa a arucat-o pe victimă în faţa metroului, apoi nu a avut nici măcar un regret! A plecat de la fața locului și s-a plimbat liniștită prin București până în momentul în care a fost reținută de poliști!

În urma audierilor și a constatării comportamentului Magdalenei Șerban, oamenii legii au constatat, în mod surprinzător, că aceasta a avut capacitatea psihică de apreciere a faptelor sale şi, implicit, intenţie, în momentul comiterii crimei. Mai mult, atitudinea sa de regret ulterioară a fost doar una aparentă.

”În prezenta cauză, acţiunea de împingere repetată a victimei, luată singular, nu este prin ea însăşi aptă să producă moartea unei persoane. Însă, având în vedere circumstanţele de loc şi timp ale săvârşirii infracţiunii (spre linia de metrou, chiar înainte de a intra trenul în staţie), instanţa apreciază că, indubitabil, intenţia de a ucide se deduce din materialitatea actului material”,

s-a prezentat în motivarea data, initial, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, în motivarea sentinţei de condamnare la închisoare pe viaţă pentru Magdalena Şerban.

Citeste si: Zeci de cadavre descoperite pe un câmp din Arad! "Asistăm la un masacru!"

Citeste si: Înainte să moară, o prizonieră în vârstă de 14 ani de la Auschwitz a fost fotografiată. 75 de ani mai târziu, un artist digital a colorat imaginile şi a scos la iveală detalii incredibile

Citeste si: Un elev a fost bătut de șoferul unui microbuz pentru că asculta muzică

Potrivit judecătorilor, s-a mai constatat un comportament tipic manipulator, evidenţiat în mod deosebit în raporturile cu unul dintre martori.

”În contextul expus, inculpata conştientizează declinul socio-economic, accentuând trăsăturile negative ale personalităţii premorbide. S-a mai arătat în raport că atât comportamentul general din data de 12.12.2017 cât şi modul concret de comitere a faptei dovedeşte coerenţă şi premeditare, comportamentul postfaptic denotă capacitate de apărare şi de a-şi susţine interesele, comportamentul heteroagresiv apare explicabil prin ideaţie prevalentă reminiscenţă, de tip senzitiv şi concordant temperamental şi situaţional.(...) Faţă de aceste mijloace de probă, instanţa concluzionează faptul că inculpata a avut păstrată capacitatea psihică de apreciere critică asupra conţinutului şi mai ales asupra consecinţelor social negative ale faptelor pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost păstrat”, mai arată documentul menţionat.

De asemenea, magistraţii mai spun că şansele de reintegrare socială ale Magdalenei Şerban sunt nule. ”În cazul inculpatei, care cu discernământ comite o faptă abominabilă, după ce în aceeaşi zi, în aceleaşi circumstanţe, împotriva unui subiect pasiv asemănător a mai săvârşit o altă faptă de acelaşi gen în formă tentată, fără a regreta cele comise, şansele de a se obţine reintegrarea socială şi reeducarea sunt practic nule, fiind un pericol pentru semenii săi”, se prezintă în document.

Magdalena Șerban a fost condamnată la închisoare pe viață! Deținutele sunt deja speriate

În atari condiții, magistrații au păstrat decizia inițială, luată pe 26 octombrie, în care femeia a fost condamnată pe viață, mai mult, instanţa o obligă pe Magdalena Şerban la tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, precum şi la plata a 30.000 euro daune morale şi 1.200 lei daune materiale către Alexandra Costache, fata care a reuşit să se salveze, dar şi la plata a încă 30.000 euro daune morale către iubitul fetei ucise.

Curtea de Apel București a menținut astfel decizia luată, anul trecut, de Tribunalului București! Magdalena Șerban a fost condamnată la închisoare pe viață, și va fi transferată la închisoarea Târgșor! Lucru care, deja, a creat rumoare printre deținutele de la penitenciar! ”Ne este frică pentru viața noastră! Nu ne va fi ușor cu ea”, ar fi spus unele dintre femeile închise pentru ani grei la Târgșor!

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si