Unde a greșit guvernul Orban până acum? - analiza lui CTP

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat în emisiunea „Cap limpede” de la Digi24 „faptele de arme” ale guvernului condus de Ludovic Orban după o lună de la instalarea la Palatul Victoria. Concluzia este că deocamdată nu se văd rezultate palpabile, în schimb gazetarul a identificat o serie de greșeli politice ale executivului liberal.

Author: R.B. duminică 08 decembrie 2019 , 17:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ceva palpabil nu a făcut până acum guvernul Orban. Nimic”, spune gazetarul. Ceea ce PNL-ul a „impus” în agenda publică până acum a făcut-o pentru că „s-a repezit cu capul într-o ușă deschisă”, consideră Cristian Tudor Popescu.

„Supraaciza (la carburant, care a fost eliminată- n.r.)? Bucuria PSD-ului că face asta PNL acum.

Își fac, automat, o gaură în buget. Și sunt șanse mari ca prețul la pompă să nu scadă semnificativ în urma acestei ștergeri a supraaccizei. Eu știu asta demult. Am greșit odată, cu vreo 20 de ani în urmă, pe vremea guvernului Ciorbea. Atunci s-a făcut prima dată asta. Au crescut prețul la benzină și sperau să scadă consumul. N-a scăzut cu niciun litru. Acum speranța este să crească consumul și să vină veniturile. Nu știu dacă o să vină. Deci, nu e o realizare asta, deocamdată. Nu vedem ceva palpabil. În schimb, vedem greșeli peste greșeli, politice în special, ale guvernului Orban”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: CTP: Liviu Dragnea e un ayatollah al tupeului. Nu va renunța niciodată la lupta pentru putere

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

„Dl ministru Predoiu a pus din nou pe tavă PSD-ului un gol, că tot vorbirăm de handbal. A venit cu declarația aceea, de mare înțelept jurist, din care toată lumea a înțeles că nu se poate abroga (recursul compensatoriu- n.r.), sunt complicații și efecte colaterale care pot fi mult mai severe, nuuu, avem cu CEDO, cu probleme... A făcut declarația, PSD a simțit imediat oportunitatea și a năvălit cu proiectul în Parlament și în felul ăsta PNL-ul a fost pus în defensivă- uite că ei au spus că nu se poate- și PSD-ul a venit în față și a spus: Ba se poate! Noi vrem! Și în felul ăsta PSD s-a scos la vopsea. Deci, acești autori morali ai crimelor din ultimii doi ani de când s-a aplicat legea recursului compensatoriu- care sunt PSD-ul, conducerea PSD-ului și cei care au votat legea în Parlament- s-au scos acum ca imagine mulțumită inteligenței dlui Predoiu, care s-a trezit vorbind. Iată o primă „realizare” a guvernului Orban”- a arătat Cristian Tudor Popescu.

Citeste si: CTP: Viorica Dăncilă demonstrează că ”este o nesimțită față de propriul partid”

CTP mai vede un pas greșit al lui Cătălin Predoiu, la procedura de numire a procurorilor-șefi pe care a inițiat-o și care se face după vechea lege, modificată de guvernarea PSD. „Lui Tudorel Toader, cu puterile conferite de această legea modificată în privința numirii procurorilor-șefi, i se fâlfâia de CSM. Nici n-a așteptat avizul consultativ al CSM, a dat drumul la opțiunea lui mai departe, puțin i-a păsat, îi desconsidera pur și simplu”, a reamintit Cristian Tudor Popescu. „Recomandarea normală a MCV a fost de bun-simț: de ce se mai cere aviz CSM, ca să emită pe banii statului o concluzie care era aruncată apoi la coș, nici măcar nu se uită la ea ministrul de resort? Să n-o mai ceară, atunci! MCV-ul a recomandat, dimpotrivă, ca rolul CSM să crească, să nu se mai poată trece peste părerea breslei. Dl. Predoiu se face că uită treaba asta. Ce mesaj transmite alegătorilor dl. Predoiu, tuturor celor care au ieșit în stradă atunci, „Jos mâinile de pe justiție”, sute de mii de oameni care au înghețat în stradă ore în șir? Din nou, o chestiune politică și aici, din nou pierzătoare pentru PNL”- conchide CTP.

Citeste si: Răzvan Miheț și Gina Matache i-au luat pe cei doi copii de la Oana Matache! Cum au fost surprinși micuții fără mama lor- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

Mai mult pe digi24.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si