Unde se găsește cea mai curată apă din Maramureș

Unde se găsește cea mai curată apă din Maramureș: Considerat de mulți drept "numărul unu" în Maramureș, acest izvor a fost supus analizelor care confirmă puritatea sa microbiologică.

​În Maramureș, există numeroase izvoare și surse de apă recunoscute pentru puritatea lor. Află unde se găsește cea mai curată apă din Maramureș!

Izvorul de la intrarea în Cavnic

Considerat de mulți drept" numărul unu" în Maramureș, acest izvor a fost supus analizelor care confirmă puritatea sa microbiologică. Se spune că solul bogat în argint și stratul de humus format din frunze de fag contribuie la calitatea deosebită a apei.

Apa rămâne proaspătă în recipiente timp de mai multe zile fără a dezvolta alge.

Izvorul de la marginea orașului Baia Sprie

Situat în apropierea fostei mine, acest izvor era frecventat de mineri datorită proprietăților sale revigorante. Apa sa este recunoscută pentru gustul plăcut și puritatea ridicată.

Unde se găsește cea mai curată apă din Maramureș

Unde se găsește cea mai curată apă din Maramureș

(sursa foto: PixaBay)

Citește și: În Maramureș există un lac ce nu a înghețat niciodată. Legenda spune că un fulger a făcut ca apa caldă să iasă din stâncă

Izvorul de pe defileul Minghetului

Aflat pe traseul dintre Botiza și Groșii Țibleșului, acest izvor este ușor accesibil, fiind situat la marginea drumului asfaltat. În apropiere se găsește o răstignire, parte a unui drum al crucii, ceea ce îl face ușor de identificat.

Izvoarele de pe Valea Vinului

Atât în Vișeu de Sus, cât și în Baia Borșa, aceste izvoare sunt cunoscute pentru apele minerale de calitate.

În trecut, unele dintre ele au fost chiar îmbuteliate datorită proprietăților benefice.

Citește și: Lista mocănițelor din România: Cea mai cunoscută se găsește în Maramureș

Izvorul de la Săpânța

Situat dincolo de microhidrocentrală, în direcția carierei de granit, acest dublu izvor oferă atât apă obișnuită, cât și apă minerală cu un gust metalic distinct. Valea pe care se află izvorul are o nuanță roșiatică, indicând prezența mineralelor.


Autor

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.

Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.

În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.

Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.

Îți Recomandăm Și...