Unde vor staționa cei 5000 de militari NATO care vor fi trimiși în România

În România vor fi trimiși din partea SUA 5.000 de militari, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei.

Author: Alexandra Bercea luni 04 iulie 2022 , 22:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Joe Biden a declarat miercuri, 29 iunie, înainte de începe summitul NATO  de la Madrid, faptul că SUA va trimite 5000 de militari în România în contextul planului de descurajare la adresa Rusiei.

5000 de militari NATO vor fi trimiși în România

„În Polonia vom stabili un cartier general al Corpului V de Armată, pentru a consolida interoperabilitatea SUA- NATO pe tot flancul estic. Vom menține o brigadă suplimentară prin rotație, adică 3.000 de soldați și alți 2.000 de membri ai personalului militar cu cartierul general în România. Vom crește deplasările prin rotație în Țările Baltice.

Citeste si: 4 iulie, Ziua Naționala a SUA. Ce semnificație are pentru americani această zi

Statele Unite urmează să-şi ”consolideze poziţionarea militară în Europa”, pentru ca NATO să poată ”răspunde la ameninţări provenind din toate direcţiile şi în toate domeniile: terestru, aerian, maritim”, a anunţat Biden.

”Ne aflăm la întâlnire” şi ”dovedim că NATO este mai necesară ca niciodată”, a declarat preşedintlee american, alături de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg.

Poziția de forță în Europa va fi îmbunătățită

"Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de forță în Europa și vor răspunde la schimbările mediului de securitate pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat", a spus Biden.

Referitor la unitatea NATO în privința acceptării cererilor Finlandei și Suediei, anterior neutre, de a se alătura alianței, Biden a declarat că strategia lui Putin de a invada Ucraina s-a întors împotriva sa.

"Este exact ceea ce nu a vrut, dar exact ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei", a spus Biden.

Citeste si: Cum va arată harta NATO după includerea Finlandei și Suediei în NATO


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si