Ungaria se izolează din cauza pandemiei. Recomandare specială pentru proprii cetățeni

Începând de luna viitoare Ungaria va introduce reguli mai stricte pentru călătoriile în străinătate și recomandă cetățenilor ei să evite călătoriile în afara țării.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 19 august 2020 , 21:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Decizia vine în urma înrăutățirii epidemiei de COVID-19 în Europa, potrivit șefului de cabient al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas.

„Situaţia în Europa se deteriorează şi în cel mai bun caz stagnează în unele ţări”, a spus Gulyas la un briefing de presă.

„Nicio relaxare a restricţiilor existente nu este aşadar posibilă. Dat fiind că în cele mai multe ţări numărul cazurilor (de COVID-19) creşte, va fi nevoie de reguli mai stricte”, a atenţionat oficialul ungar, potrivit Agerpres.

El a precizat că structura operativă de coordonare a răspunsului Ungariei faţă de epidemia de coronavirus va prezenta propunerile sale la şedinţa de guvern de săptămâna viitoare.

Recomandare pentru cetățenii ungari

În acest context, Gulyas a recomandat cetățenilor ungari să nu își planifice călătorii în Europa în luna septembrie, în special în sudul continentului.

El a explicat că Ungaria se află cu doar câteva săptămâni în urma tendinței de creștere a cazurilor din alte zone ale Europei, iar în acest context guvernul de la Budapesta nu va introduce noi măsuri de relaxare a

călătoriilor.

Ungaria a înregistrat miercuri 32 de noi cazuri de COVID-19, al căror total de la începutul pandemiei ajunge astfel la 5.002, dintre care 609 decese.

Conform măsurilor în vigoare în prezent în Ungaria, persoanele care vin din ţări cu rate ridicate de infectare cu noul coronavirus trebuie să rămână 14 zile în autoizolare sau să obţină două rezultate negative la testarea pentru COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si