
Uniunea Europeană trimite experți în Ucraina pentru a putea face față atacurilor cibernetice
Șase țări din Uniunea Europeană trimit o echipă de experți care să facă față atacurilor cibernetice din Ucraina. Echipa a ajutat și alte țări europene în trecut.
Ucraina primește ajutor din partea a șase țări din Uniunea Europeană, pentru a putea face față atacurilor cibernetice din ultima perioadă.
Ca răspuns la solicitarea venită din partea Ucrainei, Lituania, Olanda, Polonia, Estonia, România și Croația vor transmite o echipă de experți, înființată anterior pentru a ajuta și alte state.
„Ucraina ar putea avea nevoie de ajutor pentru a face față unor incidente particulare sau de sprijin pentru a-și testa infrastructura în căutarea unor puncte slabe de securitate”, a declarat el pentru Reuters.
Hackerii militari ruși, în spatele atacurilor cibernetice
Hackeri militari ruși s-au aflat în spatele mai multor serii de atacuri, începând de săptămâna trecută, unde site-urile oficiale ale Ministerului Educației și Științei, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Stat de Urgență și Cabinetului de Miniștri nu au mai funcționat.
Citeste si: Locuitorii din Cernăuți speră că un conflict armat va putea fi evitat
”Direcția de Investigații a Poliției Naționale a deschis urmărirea penală în temeiul articolelor 361 (ingerință neautorizată în funcționarea sistemelor automate) și 363-1 (difuzarea intenționată de semnale telecom are cauzează o întrerupere în funcționarea sistemelor automatizate) din Codul penal al Ucrainei”, a subliniat poliția.
Ucraina urmează să fie din nou ținta unor atacuri cibernetice în următoarele săptămâni, iar principalul suspect ar fi Rusia.
Germania susține că Rusia și-a arătat intențiile
Germania susține că Rusia și-a arătat adevăratele intenții odată cu ordinul de a desfăşura ceea ce spune că sunt trupe de menţinere a păcii în regiunile separatiste din estul Ucrainei Lugansk şi Doneţk.
Citeste si: Companiile aeriene din Ucraina îşi ajustează planurile de zbor pe fondul tensiunilor cu Rusia
„Rusia a insistat în mod repetat că nu era parte în conflictul (din Ucraina). Astăzi, ea s-a demascat şi a arătat că întotdeauna a fost”, a spus ambasadoarea Germaniei la ONU Antje Leendertse.
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.