Inainte de retinerea sa, Olteanu declarase ca ia in calcul renuntarea la functie, tocmai pentru a nu afecta reputatia institutiei. Insa Olteanu nu a mai prins sedinta din aceasta dimineata pe care o avea programata cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, fiind retinut de procurorii DNA.

In articolul 34 al Statutului BNR se prevede ca reevocarea din functie a oricarui membru al consiliului de administratie se face de catre Parlament, la propunerea comuna a comisiilor permanente de specialitate ale celor doua Camere ale Parlamentului, daca acesta înceteaza sa îndeplineasca conditiile necesare pentru exercitarea atributiilor sale sau daca se face vinovat

de abateri grave. Nici un membru al Consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei nu va fi schimbat din functie din alte motive sau prin alta procedura decat cea prevazuta mai sus. Juristii BNR vor decide in aecasta dimineata ce masuri vor lua, informeaza hotnews.ro.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Bogdan Olteanu, acum viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, a fost reţinut de DNA în noaptea de joi spre vineri, pentru trafic de influenţă. Ar fi primit cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, prin intermediar, suma de 2.000.000 euro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si