Potrivit primelor informații, tragedia de la Crevedia  ar fi putut fi evidatată dacă persoanele competente ar fi intervenit într-un mod corect. Parchetul se pare că anchetează modul de intervenție a pompierilor, iar Raed Arafat este tința anchetei.

Au apărut și primele declarații ale patronilor stației GPL de la Crevedia.

Tragedia de la Crevedia, noul Colectiv, este condamnată de tatăl unei victime de la 30 octombrie 2015.

Tragedia de la Crevedia, noul Colectiv, este condamnată de tatăl unei victime de la 30 octombrie 2015.

[Sursa foto: Colaj Stirile Kanal D]

Prima reacție publică a patronilor stației GPL de la Crevedia

„Urmare a tragediei cauzate prin incendiul din localitatea Crevedia, în reprezentarea societății FLAGAS SRL ne găsim cu prioritate preocupați în aceste zile de situația victimelor și a tuturor persoanelor care au avut și au de suferit în orice mod din pricina acestui accident. 

La nivelul companiei și la nivel personal, ca administratori ai acesteia, căutăm sa identificăm cu rapiditate și eficiență soluții concrete care să sprijine persoanele în suferință și efortul autorităților și care să completeze mobilizarea impresionantă și angajamentul pe care deja mulți oameni de bună credință le-au dovedit fără ezitare. 

Încercați de nespusă mâhnire, înțelegem devastați încercarea extremă prin care trec atât de multe familii și sperăm să nu fim descalificați în străduința asumată de a o alina. 

În contextul dat și din respectul datorat îndeosebi celor direct afectați de această nenorocire, comunicările noastre vor fi rare și reținute, inclusiv procedurile penale deja inițiate impunându-ne, chiar dacă astăzi nu la nivel formal, o astfel de conduită”,

este comunicatul patronilor FLAGAS.SRL, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă.

Raed Arafat și explozia de la Crevedia

Șeful DSU, Raed Arafat a mărturisit câteva detalii referitoare la intervenția pompierilor în cazul exploziilor de la Crevedia. Acesta a mărturisit, potrivit dcnews.ro, că pompierii își asumă riscuri atunci când intervin în misiunii.

În cazul acestei explozii, misiunea pompierilor nu ar fi fost doar stingerea cisternei, ci și protejarea persoanelor, acționând potrivit protocolului și nepermițând extingerea flăcărilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Pompierii care au fost la intervenție nu stăteau numai să răcească cisterna. Au avut case care erau sub risc de răspândire a incendiului și au trebuit să protejeze și casele respective. Pompierii, când intră la intervenție, intră la intervenție. Din păcate, există intervenții cu risc. Dacă doriți intervenții cu risc zero la pompieri înseamnă că nu înțelegem despre ce vorbim. Vorbim de foc, explozii și probleme. Nu ai cum să spui că am zero risc la pompieri. Da, se minimalizează riscul la maxim și una din metodele de minimalizare este introducere roboților și retragerea unei părți din pompierii care erau foarte aproape de cisternă", a declarat Raed Arafat.

Raed Arfat, șeful DSU, este ținta unei anchete cu privire la modul de acțiune în cadrul exploziilor de la Crevedia, de la o stație GPL, care funcționa fără autorizație.

Raed Arfat, șeful DSU, este ținta unei anchete cu privire la modul de acțiune în cadrul exploziilor de la Crevedia, de la o stație GPL, care funcționa fără autorizație.

[Sursa foto: Facebook- Raed Arafat]

Raed Arafat a continuat declarația, precizând că Parchetul are dreptul să ancheteze orice dorește și că IGSU se va ocupa de analizarea intervenției de la Crevedia, pentru a le putea îmbunătății pe următoarele.

"Dacă Parchetul vrea să audieze pe oricine, are dreptul să cheme pe oricine dorește. Ce se va face la IGSU, este analiza internă pe intervenție pentru îmbunătățirea intervențiilor de viitor, așa cum face IGSU la fiecare intervenție", a continuat Raed Arafat.

Raed Arafat, posibilă țintă în cazul unei anchete, cu privire la metoda de intervenție în cadrul exploziilor de la stația GPL, din Crevedia

Raed Arafat, posibilă țintă în cazul unei anchete, cu privire la metoda de intervenție în cadrul exploziilor de la stația GPL, din Crevedia

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Citește și: În urma exploziei de la Crevedia, un mesaj de solidaritate și sprijin medical a fost transmis din partea Franței, pentru România. ,,Franța este gata să acorde ajutor medical”

Crevedia, noul Colectiv

Eugen Iancu, tatăl unei victime Colectiv, își declară nemulțumirea față de modul în care s-a intervenit în cazul exploziilor de la Crevedia. Mai mult decât atât, frustrarea tatălui unui tânăr care și-a pierdut viața în incendiul de la Colectiv, de pe 30 octombrie 2015, este datorată și lipsei spitalelor pentru arși promise de către stat, după tragedia Colectiv.

Crevedia, noul Colectiv

Crevedia, noul Colectiv

[Sursa foto: Facebook- Agenda Pompierului]

"Din 2014 au fost și încă sunt la dispoziția statului Român, 250 milioane dolari dați de Banca Mondială. Inițial era vorba despre construirea a 5 centre de arși la Iași, Tg. Mureș, Timișoara si București. În București proiectul inițial era să se construiască un centru pentru copii la Grigore Alexandrescu și unul de adulți, la Bagdasar Arsenie. Astăzi au rămas pe hârtie doar 3: Tg. Mureș, Timișoara, București- Grigore Alexandrescu.
Dacă se va începe construcția vreunui spital sau nu Dumnezeu știe. Ministrul sănătății ne spune povești învățate în școlile de vară ale partidului. Sunt întrebat dacă am discutat cu ministrul despre asta. Nu, ministrul este reprezentantul mult prea orgolios al unui sistem sanitar falimentar, nu are timp de pierdut cu oameni pe care ar trebui să aibe curajul să îi privească în ochi. Am vorbit despre multele anchete începute de Parchetul Militar, Parchetul General, D.N.A și multe alte organisme.

Așa și? Pot spune procurorii Parchetelor Militar și General de ce după 8 ani de la Colectiv și după 7 ani de când este înregistrată plângerea noastră penală, nu avem un proces Colectiv care să ne lămurească în legatură cu haosul intervenției pompierilor din noaptea de 30 Octombrie 2015 și cu moartea a 37 de răniți în spitale?

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Și am avut și eu o curiozitate, Spitalul Universitar Militar Central din București de ce nu a preluat pompieri răniți la Crevedia? De ce a fost depășită capacitatea spitalului Floreasca?", a scris Eugen Iancu într-o postare pe Facebook.

Tot pe Facebook, Eugen Iancu a declarat că tragedia de la Crevedia, unde 58 de persoane au fost rănite în urma exploziilor de la stația GPL, putea fi evitată, dacă autoritățile și-ar fi făcut treaba.

"Aseară faptul că in timpul unui incendiu; care ar fi putut fi prevenit dacă pompierii și celelalte autorități ale statului și-ar fi făcut treaba și nu ar fi permis unui primar afacerist să își desfășoare activitatea comercială după bunul său plac dar împotriva legii, primar care culmea declară că nu îi pasă dacă mor pompieri in incendiu; au fost victime pompierii ne arată cât de slab au fost pregătiți aceștia pentru astfel de intervenții și poate ne arată gradul mare de inconștiența și poate ne arată că cel mai important pentru Arafat și compania este imaginea, desfășurarea de forțe și niciodată siguranța omului", a postat pe Facebook, Eugen Iancu.

Citește și: Alexandru Rafila, declarații despre sistemul de sănătate din România. ,,Avem un sistem de sănătate cu două viteze''


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si