Uraganul Douglas se îndreaptă spre Hawaii. Anunţul făcut de autorităţi

Uraganul Douglas se îndreaptă spre Hawaii, anunţă Centrul Naţional pentru Uragane, cu viteze ale vântului de până la 190 de kilometri la oră.

Andreea Stoica, sâmbătă 25 iulie 2020 , 10:57

Uraganul Douglas
Uraganul Douglas
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Uraganul Douglas ar putea fi primul uragan care loveşte Statele Unite în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, furtuna va complica strategiile autorităţilor din acest stat de menţinere a siguranţei populaţiei.

Douglas este un puternic uragan de categoria a 3-a, cu viteze ale vântului de până la 190 de kilometri la oră. Uraganul înaintează în Oceanul Pacific şi se preconizează că va atinge în acest weekend unele zone din Hawaii.

Uraganul Douglas creşte în intensitate

Uraganul a crescut în intensitate vineri, potrivit NHC, şi se va abate asupra Hawaii, însoţit de ploi abundente, vânt puternic şi valuri periculoase, sâmbătă seara sau duminică dimineaţă.

Citeste si: VIDEO - Episod de iarnă în mijlocul verii. Imagini incredibile la Suceava

Potrivit prognozelor, intensitatea uraganului ar slăbi înainte de a ajunge în Hawaii, însă NHC a precizat într-un buletin informativ că ''se prognozează că va continua să aibă puterea unui uragan pe măsură ce se apropie de capătul estic al lanţului de insule Hawaiii, sâmbătă seara sau duminică''.

Centrul pentru uragane a notat că furtuna ar putea aduce până la 38 de centimetri de ploaie în unele regiuni din Hawaii, ceea ce ar putea provoca alunecări de teren şi viituri, scrie agerpres.ro.

Uraganul Douglas
Uraganul Douglas

Măsuri de urgenţă în Hawaii

Autorităţile din Hawaii lucrează la amenajarea de adăposturi de urgenţă pentru populaţia care ar putea fi nevoită să îşi abandoneze casele din cauza intemperiilor, notează Reuters. Primarul din Honolulu, Kirk Caldwell, a declarat pentru Star Advertiser că pandemia de coronavirus complică acest proces în contextul impunerii măsurilor de respectare a distanţării fizice, fiecare persoană adăpostită necesitând mai mult spaţiu. Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai multe adăposturi şi de mai mulţi voluntari, a precizat Caldwell.

Citeste si: VIDEO - Inundațiile au făcut ravagii: Operațiuni dramatice de salvare în vestul țării


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si